Procurorii au primit raportul medico-legal în cazul elevului care ar fi fost violat la școală. Primele informații (surse)

Data actualizării: Data publicării:
jandarmi la scoala nicolae titulescu
Procurorii au primit raportul medico-legal în cazul elevului care ar fi fost violat la școală. FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Procurorii care anchetează acuzațiile de viol reclamate de familia unui elev de la școala Nicolae Titulescu din București au primit raportul medico-legal, care ar fi neconcludent, potrivit unor surse din anchetă.

Procurorii Parchetului Tribunalului București care au preluat ancheta au primit raportul medico-legal. Surse din anchetă citate de Digi24 spun că este neconcludent, deoarece nici nu confirmă, dar nici nu infirmă plângerea părinților. Potrivit aceslor surse, raportul e irelevant raportat la modul în care copilul a descris agresiunea, nu s-au gasit probe în acest sens după cum a povestit copilul că s-a întâmplat violul.

Procurorii analizează și imaginile surprinse de camerele video din școala Nicolae Titulescu.

Potrivit surselor din anchetă, este vorba despre imagini de pe holul care ducea spre baia unde s-ar fi întâmplat violul, iar până acum, în ziua și la ora când copilul spune că ar fi fost violat nu apare că el intră sau iese din acea toaletă. Procurorii continuă să verifice imaginile.

Elevul agresat a fost audiat în condiții speciale. De asemenea, au dat declarații și părinții lui.

Între timp, la școală s-au pus zăvoare la toaletele care nu aveau, iar copiii merg însoțiți la baie. 

Ministrul Ligia Deca a trimis marți dimineață Corpul de Control al Ministerului Educației la școala Nicolae Titulescu, unde un copil ar fi fost violat de colegi, dar și la Inspectoratul Școlar. Ea a spus că in primele informații pe care le are a reieșit că entități care trebuiau informate despre acest caz nu au fost informate. Raportul preliminar al Inspectoratului Școlar sesizează o serie de abateri, a adăugat ministrul. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri