Nouă decenii cu ofiţerii de marină: A 90-a promoţie a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanţa a absolvit sâmbătă

Data publicării:
academia navala

Nouă decenii s-au împlinit de la cea dintâi promoţie de absolvenţi ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanţa. Sâmbătă, cea de-a nouăzecea serie de ofiţeri, maiştri şi ingineri militari a participat la ceremonia de încheiere a cursurilor, care au durat patru ani. Cei 300 de absolvenţi şi-au primit brevetele şi diplomele, în aclamaţiile celor dragi.

Îmbrăcaţi în costumele de paradă, ofiţerii şi maiştrii militari s-au strâns în curtea Academiei Navale din Constanţa. În seria de anul acesta, printre şefii de promoţie sunt şi trei fete. Georgiana Gheorghe este şefă de promoţie, absolvind cu media generală 9,36. Nu a fost greu: „Dacă îţi place, nu e greu!”, crede Georgiana.

Despre diferenţele de gen cu care te poţi confrunta în acest domeniu destinat altădată exclusiv bărbaţilor, o altă studentă eminentă crede că s-au estompat: „Nu au fost diferenţe între fete şi băieţi şi, atâta timp cât un băiat poate, fiind construiţi din acelaşi material, nu cred că e imposibil!”, consideră Andra Teodora Frâncu.

Cu mândrie, părinţii şi prietenii şi-au privit copiii absolvenţi de pe margine. „Sunt foarte mândru! Acum 30 şi ceva de ani eram şi eu îmbrăcat la fel”, spune un tată.

Dintre absolvenţi, 40 de ofiţeri militari se întorc la cursuri de la 1 septembrie, pentru specializarea de şase luni pentru gradul militar pe care îl deţin.




Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri