Sari la conținut

O elevă cu media 1 la evaluarea naţională a fost admisă la liceu

O elevă din judeţul Botoşani care a obţinut media 1 la evaluarea naţională a fost admisă la un liceu din Săveni, în timp ce alţi cinci elevi cu medii de admitere peste 5.00 nu au prins loc la liceu, pentru că au bifat prea puţine opţiuni pe fişa de înscriere.

evaluare nationala 2017

La 25 de specializări de la licee din judeţul Botoşani ultima medie de admitere a fost mai mică de 4, transmite News.ro.

La Liceul „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni, specializarea mate-info, s-a intrat şi cu 2.10, această medie fiind obţinută de o elevă care a urmat cursurile unei şcoli gimnaziale din localitate. Tânăra a avut media 1 la evaluarea naţională, în timp ce media din timpul anilor de studii a fost 6.50.

12 elevi cu medii de admitere între 2 şi 3 au fost repartizaţi la licee din judeţul Botoşani.

La liceele tehnologice din Todireni şi Plopenii Mari, la specializarea industrie textilă şi pielărie, nu s-a ocupat niciun loc.

Potrivit conducerii ISJ Botoşani, cinci elevi care au avut medii de admitere de peste 5 nu au fost repartizaţi la niciun liceu, întrucât au bifat prea puţine opţiuni pe fişa de înscriere.

Cea mai mare ultimă medie de admitere s-a înregistrat la Colegiul „Mihai Eminescu” din Botoşani, respectiv 9.24 la mate-info. La acelaşi colegiu, la specializarea ştiinte ale naturii, ultima medie a fost 9.24.

 

Pe aceeași temă