Primele măsuri în cazul elevei din Vâlcea care a dus o sticlă cu vin la școală: amenzi și medii scăzute la purtare

Data publicării:
eleve cu alcool la scoala
Sursa foto: Gazeta Vâlceană

Imaginile surprinse în curtea școlii, cu mai mulți elevi care încearcă să desfacă o sticlă cu vin, au dus la anchete în lanț în Vâlcea. Polițiștii au anunțat că patronul magazinului care i-a vândut fetei de clasa a V-a sticla cu alcool a fost amendat. O altă amendă va primi și o elevă de 18 ani, care fumează în filmare, scrie Gazeta Vâlceană. Mai mult, conducerea școlii a anunțat că elevii implicați în incident vor avea media scăzută la purtare. Nu, însă, și eleva care a declanșat întregul scandal.

Incidentul a avut loc luni, la Liceul Sanitar "Antim Ivireanul" din Râmnic, județul Vâlcea. O elevă de clasa a V-a, care cumpărase o sticlă de vin de la un magazin din zonă, a vrut să-și "cinstească" prietenii de ziua ei, într-o pauză, chiar în curtea școlii.

Totul a ieșit la iveală, după ce imaginile cu adolescenții care încearcă să deschidă sticla au ajuns pe rețelele sociale.

"În urma apariției în spațiul public a unei filmări în care sunt prezentați mai mulți tineri care se aflau în curtea unei unități școlare din municipiul Râmnicu Vâlcea, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea este abilitat să comunice următoarele: Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea și Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat din oficiu și au identificat persoanele implicate. În cauză, au fost demarate verificări fiind aplicate mai multe sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/ 1991 republicată pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială și Legii nr. 349/ 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun", au transmis reprezentanții IPJ Vâlcea.

Totodată, conducerea școlii a anunțat că elevii implicaţi vor fi sancţionaţi şi de către şcoală, prin scăderea mediei la purtare. Adolescenta care a declanșat întregul scandal ar urma să scăpe de orice sancțiune, întrucât se va muta la o şcoală din Germania, scrie Agerpres.

"Eleva care este implicată este o elevă de clasa a V-a. Este deja cu antecedente la nivelul şcolii. Au fost chemaţi părinţii de nenumărate ori la şcoală. Mama, la un moment dat, a spus că nu are ce să îi mai facă, va trebui să o ducă în Germania la o altă şcoală pentru că a mai avut probleme cu ea în oraşul nostru. Luni a fost ziua ei, ea nevenind la şcoală – mama a anunţat-o pe dirigintă că este în medical săptămâna aceasta – însă a luat legătura cu nişte colege de ale ei şi le-a anunţat că vine să îşi serbeze ziua şi faptul că va pleca din oraş. A venit la pauză. La pauză intră copiii care mai vin la şcoală să facă pregătire, astfel că paznicul nostru, ştiind că este eleva şcolii, a lăsat-o să intre. Ea nu s-a dus în şcoală. S-a dus direct în spatele internatului, unde este o zonă fără camere. S-au strâns acolo mai mulţi, au încercat să desfacă sticla de vin. Un elev de clasa a XI-a, care a fost acolo, l-a anunţat pe mecanicul care are atelier acolo. Acesta s-a dus şi i-a trimis la ore pentru că deja se sunase de intrare, după care m-a anunţat pe mine. Eu deja îi chemasem la şcoală pe părinţi, dar cred că nu trecuseră zece minute că a şi apărut acel filmuleţ în mass-media. După care s-a desfăşurat ancheta cu poliţie, DGASPC şi aşa mai departe”, a declarat, pentru sursa citată, Lidia Ioana, directoarea unităţii şcolare în care a avut loc incidentul.

Cele 4 colege de-ale fetei, care apar în filmare, ar mai fi avut, și în trecut, probleme la școală, de tipul absențelor nemotivate de la cursuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri