Proiect de lege: Elevii săraci de la sate să stea gratuit în cămin

Data publicării:
camera de camin universitate constanta

Cristian Drăgan are 19 ani si este în ultimul an la Liceul Tehnologic George Bibescu din Craiova. Pentru că mama lui e casnică si tatăl munceşte cu ziua, nu a mai avut bani să stea la internat. Aşa că face naveta - 50 de kilometri pe zi, pentru că jumătate din banii de drum sunt decontaţi de stat.  Cristian Drăgan: „Ne împrumutăm ca să pot să-mi termin și eu studiile. Chiar dacă au fost momente mai grele, le-am depășit. Nu m-am lăsat în urmă sau să zic gata nu se mai poate”.

Nici pentru alţi copii cazaţi în căminele din Craiova, eforturile părinţilor nu sunt mai mici. Le-ar prinde bine un ajutor de la stat.

Elev: „Cu economii ne descurcăm. Doar tata lucrează, mama e casnică”.

Părinte: „Sunt necesari, pentru că sunt foarte multe cheltuieli, îmbrăcăminte, rechizite”.

Petre Cauc, director Liceul Tehnologic George Bibescu: „Am avut copii foarte buni la învățătură care au fost nevoiți să abandoneze”.

În internatele din Craiova sunt aproximativ 2.500 de locuri de cazare disponibile. Un loc într-o cameră costă aproximativ 300 de lei, iar elevul beneficiază în acești bani de un dulap, un pat, o masă, baie comună și mâncare la cantină. Elevii ar putea fi însă cazaţi gratuit, dacă proiectul deputatului Florentin Gust trece de votul colegilor săi parlamentari.

Florentin Gust, deputat: „Pe baza rezultatelor la școală, vor primi o suma egală cu 50% din salariul minim pe economie, care le ajunge pentru cazare, masă și rechizite”.

Proiectul ar putea deveni lege până la începutul noului an şcolar. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri