Simularea examenului de Bacalaureat a fost amânată în Timișoara și alte două localități din județ

Data actualizării: Data publicării:
elevi cu masca la examen
Simulările examenului de Bacalaureat au fost amânate în Timișoara, Giroc și Lovrin iar cursurile din localitățile cu rata de infectare de peste 6 nu se vor mai ține cu prezență fizică. Foto: Getty Images

Inspectoratul Școlar Județean Timiș a decis, duminică, ca simularea examenului de Bacalaureat să se amâne pentru perioada 12-16 aprilie 2021 iar cursurile față în față din localitățile unde rata de infectare trece de 6 la mia de locuitori să se suspende, de luni, pentru 14 zile.

"În ședința Consiliului de Administrație al Inspectoratului Județean Timiș, desfășurată duminică de la ora 11.00, s-au luat următoarele hotărâri:

1. Desfășurarea simulării examenului de bacalaureat (pentru liceele din Timișoara, Giroc și Lovrin) se amână pentru perioada 12-16 aprilie 2021;

2. Unitățile de învățământ din localitățile cu incidența peste 6 la mie vor suspenda cursurile față în față pentru o perioadă de 14 zile începând cu 22 martie 2021 (activitățile didactice urmând a se desfășura online), în baza ordinului comun nr. 3459 din 6 martie și a ROFUIP (art 9, alin 4 )", arată o informare a instituției.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a amânat, sâmbătă, prelungirea carantinei din Timișoara, chiar dacă analizele făcute de Direcția de Sănătate Publică și Institutul Național de Sănătate Publică au spus că este nevoie de o prelungire a restricțiilor.

Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a eliminat măsura carantinării orașului Timișoara și a zonei periurbane.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri