Site-ul Universității din București, spart de hackeri

Data actualizării: Data publicării:
cyber securitate hacker calculator parola facebook guvern

Site-ul Universității din București, spart în această noapte de hackeri, este din nou online.

Actualizare 12.05. Site-ul Universității din București este din nou funcțional.

ACTUALIZARE 10.30. „Vom solicita autorităților competente demararea unei anchete, pentru identificarea și tragerea la răspundere a autorului” atacului cibernetic, anunță, pe Facebook, reprezentanții Universității București. Potrivit acestora, informaticienii instituției lucrează pentru „repunerea în funcțiune” a site-ului.
_______________________________________________________________________________________________________________
Site-ul Universității din Bucureșți nu poate fi accesat în această dimineață. În locul conținutului obișnuit, pe site apare postat un mesaj în limba engleză al hacker-ului D3v1x

„Site-ul Universității din București a fost spart de D3v1x. În primul rând vreau să vă spun că îmi pare rău că v-am spart site-ul. Acesta este un scurt mesaj pentru administratorii de website-uri din România și alte țări. Universitatea din București a angajat pe cineva care nu are competențe/cunoștințe. Vreau doar să vă transmit că trebuie să vă securizați mai bine site-ul, nu am șters nimic. Sunt un atacator din #Romania. Sper că ați înțeles ce am vrut să transmit și că nu luați securitatea ca pe o glumă”, este mesajul postat de hackeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri