Timișoara. Un elev grav bolnav a obținut aurul la Olimpiada Națională de Informatică

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-10-14h21m38s10

De cinci ani, Andrei Heidelbacher suferă de o boală gravă a sistemului digestiv. Nu se poate hrăni normal, iar restricţiile alimentare i-au scăzut drastic imunitatea. Ca să nu i se agraveze starea, Andrei poartă în permanenţă o mască de protecţie.

Aşa s-a prezentat şi la festivitatea de premiere a câștigătorilor Olimpiadei Naţionale de Informatică de la Timişoara. A obţinut premiul de excelență, medalia de aur și un premiu special din partea Institutului Național de Cercetare în Informatică din Franța.

Printre cei 300 de tineri prezenţi la ceremonie, Andrei Heidelbacher este singurul pe care îl observi imediat. Poartă o mască pe faţă care să-l protejeze. A venit să-şi primească recompensa pentru munca depusă în ultimul an. A reuşit să câştige nu unul, ci trei premii la Olimpiada Naţională de Informatică de anul acesta.

„Nu prea îmi vine să cred că am câștigat acest premiu. Îmi doream. A fost foarte dificil”, spune Andrei Heidelbacher.

A trecut peste suferință

Nu orele de studiu îl obosesc pe Andrei, ci lupta permanentă, uneori inegală, cu boala. „Nu pot să mă alimentez, nu mănânc fructe și am imunitatea foarte scăzută. Indiferent de starea de sănătate, tot la fel de mult aş lucra”, adaugă olimpicul.

„Au fost momente de suferinţă, dar a reuşit să le lase deoparte şi tot ceea ce şi-a dorit a fost să obţină rezultate”, spune mama acestuia.

Andrei a început să studieze informatica în urmă cu doi ani, iar anul trecut a obţinut doar locul al 14 lea la olimpiada de informatică. Spune că tocmai boala l-a ambiţionat atât de mult încât astăzi ţine în mână o medalie de aur.

„Lucrează enorm. Este un rezultat pe care îl aşteptăm de foarte, foarte mulţi ani”, spune Renata Boar, profesoara lui Andrei.

Acum Andrei se pregăteşte pentru Olimpiada Internaţională de Informatică ce va avea loc în vară, în Australia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri