Bolnavii de la spitalul din Baia Mare primeau porții de mâncare înjumătățite. Anchetă pentru a se stabili unde au ajuns „economiile”

Data actualizării: Data publicării:
intrarea iin spitalul judetean de urgenta din baia mare
Bolnavii de la spitalul din Baia Mare primeau porții de mâncare înjumătățite. Foto: Facebook/ Spitalul Judetean de Urgenta "Dr Constantin Opris" Baia -Mare

Situație revoltătoare la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. O anchetă făcută după ce în spațiul public au apărut fotografii cu mâncarea primită de pacienți a scos la iveală că zeci de mii de lei din bugetul pentru hrană nu au fost folosiți în scopul pentru care erau destinați. Spitalul înjumătățea porțiile bolnavilor și în acest fel doar în ianuarie a făcut economie" de 60.000 de lei.

Problema meniurilor sărace pe care le primeau pacienții de la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare este cunoscută încă din ianuarie, când pe rețelele sociale au apărut imagini cu mâncarea pe care o primeau bolnavii internați acolo.

Președintele Consiliului Județean a trimis Corpul de control la spital, iar acesta a demarat o anchetă. Astfel s-a descoperit că spitalul înjumătățea porțiile de mâncare ale pacienților.

De exemplu, bolnavii de cancer ar fi trebuit să primească mâncare în valoare de 15 lei, dar primeau porții doar de 7-8 lei, în timp ce bolnavii de ulcer, pentru care erau alocate mese de 10 lei, primeau meniuri în valoare de doar 3 lei.

Au fost descoperite mai multe nereguli, printre care și faptul că alimentele erau luate prin achiziție directă, fără licitație. S-a descoperit că erau zile în care nu ieșeau din depozit legume.

De la 1 martie a fost schimbat meniul pacienților, a fost schimbat și managerul spitalului, însă în curs este o a doua anchetă, pentru a se afla ce s-a întâmplat cu banii care au rămas necheltuiți de la meniurile pacienților.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri