Elevul care a stat în genunchi la catafalcul Regelui Mihai: „În fața unor oameni merită să îngenunchezi”

Data publicării:
funeralii-regele-mihai (16)

O imagine cât o mie de cuvinte. Așa a fost descrisă fotografia simbolică de la catafalcul Regelui Mihai, în care un elev îngenunchează în fața sicriului, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului suveran.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Adolescentul din fotografie este elev la Colegiul „Sfântul Sava” din București, școala la care a învățat și Regele Mihai, și a declarat într-un interviu acordat TVR că a fost impresionat de caracterul Regelui și de încercările acestuia de a reveni în țară, după căderea comunismului.

„Am făcut ce am simțit. Mi s-a părut un gest normal. În fața unor oameni merită să îngenunchezi. Regele fără îndoială a fost unul dintre ei” – Vlad Dragne, elev în clasa a X-a la Colegiul Sfântul Sava.

„Atunci când a stat cele trei zile, mi s-a părut atât de impresionant pentru că și-a păstrat promisiunea, chiar atunci când un milion de oamnei i-au cerut să nu o facă, pentru că știa că pe termen lung repercusiunile vor fi negative”, a adăugat elevul.

Citește mai multe aici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri