34 de kilograme de droguri, furate dintr-un depozit al poliţiei elveţiene

Data publicării:
3-57120

Potrivit cotidianului elveţian La Liberté, poliţia cantonală a constatat în 13 martie că 28,6 kg de haşiş şi 4,8 kg de marijuana, confiscate în trei cazuri diferite, au dispărut dintr-un depozit situat la Châtillon, în apropiere de oraşul Fribourg. Deocamdată nu există date privind identitatea făptaşilor.

Cu mai bine de două luni înainte, pe 5 decembrie 2012, poliţia constatase că una din gratiile ferestrelor depozitului era tăiată. Anchetatorii au concluzionat că persoane necunoscute au încercat să pătrundă, dar fără succes.

Administratorul obiectelor confiscate, revenit la lucru în februarie după un concediu medical de mai multe luni, a descoperit că existau obiecte deplasate în depozit, dar nu suficient cât să îi declanşeze bănuielile privind efracţia. El a constatat dispariţia drogurilor abia pe 13 martie, când acestea ar fi trebuit supuse unor analize.

Pentru ca tabloul să fie complet, în momentul jafului, sistemul de alarmă al depozitului era întrerupt „din motive tehnice”.

Anunţul poliţiei din Fribourg vine în contextul în care, săptămâna trecută, un comunicat oficial releva faptul că numărul de spargeri a crescut în 2012 faţă de anul precedent cu peste 9 procente, la 14.674 de cazuri, comentează publicaţia The Local. Potrivit Wikipedia, cantonul Fribourg are o populaţie de circa 285.000 de locuitori, pe o suprafaţă de 1670 de kilometri pătraţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri