Ajutor de peste hotare pentru bebeluşii de la "Marie Curie". Pericolul vital a trecut pentru cei şapte copii internaţi

Data publicării:
BEBELUS PERFUZIE GettyImages-91983086 1 -1

„Micuții se simt mult mai bine față de ziua de ieri. Este ceva ce ne bucură foarte tare. Doi ca și ieri, fără dializă, cu evoluție din ce în ce mai bună. În timp ce ceilalți doi urmează acest tratament. Așa cum vă spuneam, e un tratament mai lung pe care îl întrerupem când copilul începe să aibă diureză”, a spus Mihaela Bălgrădean, șeful Secției de Nefrologie.

Pericolul vital a trecut pentru toți cei șapte copii cu sindrom hemolitic-uremic care se află internați la Spitalul „Marie Curie”, a mai declarat Mihaela Bălgrădean, informează Agerpres.

„Internați la Nefrologie sunt patru, doi dintre ei sunt deja fără dializă peritoneală, cu o evoluție din ce în ce mai bună, în timp ce ceilalți doi urmează încă acest tratament de dializă peritoneală. Este un tratament mai lung pe care îl hotărâm a fi întrerupt în momentul în care apare o diureză, deci copilul reușește să urineze o cantitate suficientă care să ne spună nouă că nu mai există pericole acute imediate. Ceilalți trei copii care se află pe secția de Terapie Intensivă au evoluție staționară și ei fac dializă peritoneală; nu s-au înregistrat evenimente negative în evoluția lor. Primesc o cantitate mică de alimentație pe cale orală”, a susținut medicul nefrolog.

Potrivit acesteia, boala are „o relație cu anumite alimente”, cu modul lor de preparare, de igienă.

„În acest sens, spălatul mâinilor înainte de folosirea unor alimente precum carnea, ouăle, brânza este extrem de important. La fel de important este felul în care pregătim alimentele, mă refer la modalitatea de fierbere a cărnii de vită, dar și a celei de pasăre care trebuie fiartă timp îndelungat, trei-patru ore, cel puțin, pentru ca apoi să fie preparată sub formă de supă sau piureuri. Aceeași grijă trebuie să o avem în legătură cu modul de preparare a laptelui care trebuie pregătit cu apă îmbuteliată. Fructele și legumele trebuie foarte atent spălate, ținute în mai multe ape”, a arătat medicul.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri