Ambasada SUA: Calendarul de construcție a bazei de la Deveselu va continua așa cum a fost stabilit

Data publicării:
4895626 20mediafax 20foto 20darius 20mitrache-48761

De asemenea, misiunea diplomatică americană a refuzat să comenteze informaţiile apărute zilele trecute în presă despre un presupus raport clasificat al Departamentului Apărării de la Washington, prezentat într-o formă rezumată de către Curtea de Conturi (Government Accounting Office).

„Cu privire la presupusul raport GAO: noi înţelegem că presupusa informare a Curţii de Conturi (GAO) cu privire la apărarea antirachetă este preliminară şi clasificată. Nu a fost publicat niciun raport final şi desecretizat. Nu putem confirma şi nici comenta cu privire la presupusul raport.Dar într-un context mai larg, putem afirma că SUA sunt angajate în protejarea teritoriului şi cetăţenilor săi, a trupelor noastre staţionate în afara ţării şi a aliaţilor şi partenerilor noştri de ameninţarea atacurilor cu rachete balistice”, afirmă ambasada SUA .

De asemenea, Ambasada SUA precizează că autorităţile de la Washington rămân angajate şi în proiectul scutului antirachetă din Europa, care include şi protejarea teritoriului României, dând asigurări că e de aşteptat ca finanţarea pentru baza de la Deveselu să fie continuată de către Congresul SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri