Amendă pentru un fost șef al Jandarmeriei, după ce a mințit la 112 că s-a rătăcit

Data publicării:
jandarmeria romana

Fostul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, Gheorghe Avram, a fost amendat de polițiști cu 500 de lei pentru că ar fi apelat abuziv 112. El a sesizat că s-a pierdut într-o pădure de lângă Satu Mare, însă s-a dovedit că voia doar să testeze viteza de reacție, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Gabor, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că un bărbat a sunat la 112 și a sesizat că s-a pierdut într-o pădure, dar s-a constatat că acest lucru nu era real.

„O persoană a apelat numărul unic de urgență 112, spunând că s-ar fi pierdut într-o pădure de lângă municipiul Satu Mare, iar în urma verificărilor întreprinse s-a constatat că acest fapt nu era real, nu se pierduse de fapt. În acest caz a fost aplicată o amendă de 500 de lei pentru apelare abuzivă a numărului 112”, a spus Gabor.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare, Adriana Pop, a declarat că bărbatul a fost localizat rapid în urma apelului, iar un echipaj al ISU, cu echipament medical de prim ajutor, a pornit în căutarea sa.

„Când l-au găsit, acesta le-a spus că a fost vorba despre un test”, a spus Pop.

Surse judiciare au declarat, sâmbătă, corespondentului Mediafax, că persoana amendată de polițiști este fostul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Satu Mare, Gheorghe Avram, care s-a pensionat în iunie 2014.

Acesta a comandant al unității respective de jandarmi din mai 2005.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri