Anchetă FBI. Români arestaţi pentru fraudă electronică, spălare de bani şi falsificare de paşapoarte

Data publicării:
computer 20mfax-37096

Cei şase români, precum şi un albanez aflat deja în arest, cu vârste cuprinse între 30 şi 43 de ani, sunt inculpaţi pentru fraudă electronică, spălare de bani şi falsificarea paşapoartelor în Statele Unite, ţară care solicită extrădarea acestora.

Aceştia au fost descoperiţi în cadrul unei anchete internaţionale realizată sub conducerea FBI în SUA, România, Cehia, Marea Britanie şi Canada.

Conform actului de acuzare publicat miercuri, inculpaţii publicau pe site-urile de comerţ precum eBay, Cars.com sau AutoTrader.com anunţuri de vânzări de automobile, bărci, motociclete şi alte articole cu valori între 10.000 şi 45.000 de dolari. Certificate de autenticitate fictive erau trimise de complici candidaţilor la licitaţie sau tranzacţii erau inventate cu dealeri auto pentru a ademeni victimele.

De asemenea, maşini de lux erau vândute pe Internet pentru mii de dolari unor clienţi păcăliţi care nu au apucat niciodată să le vadă măcar culoarea. Unul dintre inculpaţi, o femeie, a pretins că este văduva unui soldat ucis în Irak, constrânsă să îşi vândă rulota pentru a îşi putea creşte copiii.

După ce acordul de vânzare era semnat de victime, facturi false erau trimise alături de certificări PayPal sau ale altor servicii de plată online cu instrucţiuni de a plăti sumele în conturi bancare americane.

Complicii din SUA, cărora le fuseseră procurate paşapoarte false pentru a putea deschide conturile bancare, trebuiau doar să efectueze o tranzacţie în Europa. Conform actului de acuzare, inculpaţii ar fi câştigat astfel peste trei milioane de dolari în cadrul acestei fraude de proporţii.

Dacă sunt condamnaţi, aceştia riscă fiecare câte 20 de ani de închisoare pentru fraudă pe Internet şi spălare de bani şi 10 ani pentru fabricarea paşapoartelor false.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri