ANT: Agenția care a organizat excursia în Muntenegru avea o licență de turism expirată

Data publicării:
accident muntenegru captura

„În urma verificărilor efectuate la SC Mareea Comtur SRL, la punctul de lucru situat in șoseaua Stefan cel Mare, reprezentanţii ANT au constatat că agenția funcționa cu licența de turism expirată. Acest lucru reprezintă contravenție şi a fost sancționată cu suma de 20.000 lei, conform prevederilor legale în vigoare. Referitor la acest aspect, Autoritatea Naţională pentru Turism va sesiza organele abilitate cu privire la aspectele ce depăşesc aria sa de competenţă. La acest punct de lucru a fost încheiat un singur contract de comercializare a serviciilor turistice, cu una din persoanele implicate în incidentul din Muntenegru”, se arată în comunicatul ANT.

Conform contractului pentru servicii turistice, prestatorul trebuie “să se asigure că deține licența de transport valabilă, acordată de autoritatea competentă, precum și că deține polițele de asigurare cerute de lege pentru ca activitatea desfășurată în baza prezentului contract să poată fi desfășurată în deplină legalitate (incluzând asigurarea de răspundere civilă și asigurarea pentru persoane și bagajele acestora)”.

Răzvan Filipescu, preşedinte al Autorității Naţionale pentru Turism, a declarat pentru Digi24 că neregula a fost constatată doar la un punct de lucru și că s-a aplicat sancțiunea de 20.000 de lei.

„Din punctul nostru de vedere, reprezintă o contravenție. Prin Direcția Generală de Control vom informa și vom aduce în atenția organelor abilitate. Vorbim aici și de ANAF, de Parchetul General.

Acesta a precizat că licența era expirată de anul trecut.

Pe de altă parte, reprezentanţii ANT au constatat că agenţiile de turism aveau contracte de prestari servicii transporturi turistice cu firme specializate, valabil încheiate.

De asemenea, verificările inspectorilor au evidenţiat faptul că respectivele firmele de transport aveau încheiate poliţe de asigurare facultative a autovehiculelor, se arată în comunicat.

În urma controlului efectuat, au fost identificate 31 de contracte de comercializare a pachetelor turistice sau de revânzare servicii turistice pentru un număr de 43 de persoane participante la sejur. De asemenea, au fost identificate un număr de 4 agenţii de turism ce au revândut aceste pachete turistice, toate fiind autorizate conform legii”, se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri