Capitala, blocată de protestul transportatorilor

Data actualizării: Data publicării:
aglomeratie protest transportatori

Claxoane, cozi şi nervi mulţi. Aşa au trăit şoferii bucureşteni cele aproape 10 ore de protest ale transportatorilor. Au stat în ambuteiaje şi nici măcar sutele de poliţişti scoşi pe străzi nu au fost de prea mult ajutor.

Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Biroului Poliţiei Rutiere Bucureşti: „Avem valori ridicate de trafic care converg către zona centrală. Mă refer la Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Piaţa Universităţii şi Piaţa Unirii. Recomandăm conducătorilor să ocolească zona, sa reducă circulaţia în acele zone şi să folosească rutele ocolitoare.”

Dar, aproape jumătate de zi, şi rutele ocolitoare au fost aglomerate. La ora 9:00 dimineaţa, drumurile din Capitală arătau ca o nesfâşită parcare. Din bordură în bordură, dintr-un capăt în celălalt al străzilor, totul era plin de maşini care stăteau.

De la Otopeni până aici am făcut o oră şi jumătate”, spune un şofer.

Dragoş Tudorache, ministrul de Interne: „Este, într-adevăr, oraşul paralizat. Aş îndrăzni să spun că era imposibil să nu fie paralizat, la numărul mare de autotrenuri şi taxiuri şi alte maşini care au intrat în Capitală.”

La ora 10:00, toţi poliţiştii de la Rutieră erau la serviciu. Chiar şi aşa, un şofer aflat pe drum nu avea alternativă pentru a ajunge la destinaţie. Pe o aplicaţie pentru şoferi se vede cum a arătat oraşul în cea mai aglomerată zi din an: ambuteiaje, drumuri închise şi agenţi în intersecţii. Claxoanele s-au oprit în jurul prânzului, când traficul a scăzut în intensitate.

Bogdan Ocnari, reporter Digi24: „Este ora 17:00. După zece ore, protestatarii părăsesc Bucureştiul. Ies prin nordul Capitalei şi merg spre şoseaua de centură.”

După retragerea camioanelor şi a taxi-urilor, traficul a revenit la normal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri