Ce spune Colegiul Militar din Craiova despre elevul de 17 ani suspectat de crima din Grădina Botanică

Data actualizării: Data publicării:
elev-craiova
Ce note avea elevul militar suspectat de crima din Grădina Botanică din Craiova

Conducerea Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, acolo unde învață băiatul de 17 ani suspectat că a omorât o fată de 14 ani în grădina botanică din localitate, spune că acesta este un elev cu rezultate bune, fără probleme disciplinare. În plus, el fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfăşurate în cadrul proceselor de selecţie.

„Elevul, în vârstă de 17 ani, a fost admis în Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” în anul 2020 şi se afla în vacanţa de vară. Pe parcursul celor trei ani de studii în instituţia noastră, elevul a avut rezultate bune la învăţătură, a absolvit ultimul an de studii, respectiv clasa a XI-a, cu media 7,67, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave.

A fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfăşurate în cadrul proceselor de selecţie, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învăţământul militar liceal”, Ioana Lădaru, purtător de cuvânt la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu”.

Conducerea instituţiei de învăţământ precizează că va pune la dispoziţia autorităţilor care desfăşoară cercetările penale toate datele şi informaţiile necesare.

„În paralel, a fost numită o comisie internă pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a produs acest incident grav. Ministerul Apărării Naţionale transmite condoleanţe şi întreaga compasiune familiei îndoliate”, a mai transmis instituția de învățământ.

Dacă organele abilitate vor stabili că el a săvârșit fapta, conform legislației Ministerului Apărării Naționale va fi declarat incompatibil cu sistemul militar și va fi exmatriculat.

Băiatul de 17 ani a fost reţinut după ce a înjunghiat un tânăr de 20 ani şi o fată de 14 ani, în Grădina Botanică din Craiova. Fata a murit, iar băiatul care o însoţea se află în stare gravă în spital, prognosticul medicilor fiind rezervat.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri