Cod roşu de inundaţii. Trei sate sunt deja afectate

Data publicării:
inundatii valcea

Localități din trei comune au fost afectate de inundații. Este vorba despre zeci de gospodării și circa 40 de hectare de teren.

De asemenea, Drumul național 2M a fost blocat de aluviuni pe o distanță de 30 de metri și a fost necesară intervenția pompierilor pentru deblocarea șoselei, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, Paul Bîndar.
Cota de pericol a fost depășită pe rîul Milcov la ora 19.45, iar la ora 22 a fost atinsă cota de inundații la stația hidrologică Vălești, a precizat purtătorul de cuvânt.

Ne așteptăm, așa cum e în vigoare codul roșu, să crească din nou nivelul apei pe râul Milcov și suntem pregătiți pentru a interveni”, a spus Paul Bîndar.

Comunicatul Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

„În perioada 24.05.2016 ora 20:20 – 25.05.2016 ora 09:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor în curs, prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinul hidrografic Milcov (judeţul Vrancea).

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.”

Citiţi şi:

Cod portocaliu de inundații. Cum se pregătesc autoritățile

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri