Colecția „Emporio”, de la Armani, vedeta serii la Milano

Data publicării:
2502 20moda-51379

Giorgio Armani s-a inspirat din moda anilor 20 şi din culorile cu nuanţe pastelate orientale, pentru a alcătui o colecţie plină de rafinament. Italianul a creat forme crem, roz sau închise la culoare din neopren, un material rigid transformat în ţesături uşoare.

Un nou STIL romantic, al femeilor nonconformiste, a fost pus în evidenţă de liniile rotunjite ale hainelor şi de pantalonii lungi, plisaţi la gleznă.

Pulovere largi din plasă de mohair au fost asociate cu bermude, într-un joc de contraste destinat femeilor care nu se împiedică de reguli. Pantofii au avut accesorii din neopren, iar pălăriile melon au dominat, asociate cu cercei mari şi coliere.

Domenico Dolce şi Stefano Gabbana, cunoscuţi pentru stilul lor cu rădăcini în culturile mediteraneene, au venit cu o colecţie strălucitoare, inspirată de mozaicurile de aur ale Bizanţului. Fire de aur ornează rochiile de forma literei A, inspirate din decoraţiile catedralei siciliene din Monreale.

Coroane regale încrustate cu pietre, bustiere de aur şi genţi au reamintit de mozaicurile bizantine. La final, ţinutele din dantelă roşie, împodobite cu broderii complicate şi cu pietre au încântat spectatorii. Pantofii în filigran, cu tocuri sculptate în mozaic s-au potrivit femeilor cărora le place să strălucească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri