Comisia Europeană vrea tarife egale la convorbirile interne şi externe

Data publicării:
barbat vorbeste la telefon

Dacă acest proiect ar fi aprobat, tariful la convorbirile în străinătate ar fi la fel ca cele ale unei convorbiri din țară începând cu anul 2016.

Inițial, Comisia Europeană (CE) a vrut anularea tarifelor de anul viitor, dar companiile de telefonie mobilă s-au opus, spunând că acest lucru le va afecta serios activitatea.

Astfel, planul care va fi prezentat miercuri în fața Comisiei Europene prevede o eliminare treptată a tarifelor de roaming în perioada 2014-2016 printr-o concurență între operatorii de telefonie mobilă și nu printr-o interdicție.

În plus, CE mai dorește și simplificarea reglementărilor, îmbunătățirea conexiunilor și asigurarea accesului deschis la internet.

Prin aceste măsuri se dorește stimularea companiilor de telefonie mobilă să facă alianțe, asemeni companiilor aeriene, pentru a face în acest fel economii. De exemplu, dacă una dintre companii continuă să impună supracosturi atunci clientul este liber să opteze pentru o altă companie.

Plafoanele impuse de Comisia Europeană au dus deja la scăderea tarifelor de roaming, iar România s-a aliniat acestor măsuri începând cu 1 iulie 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri