Copil mort, luat de viitură, după ce tatăl beat și fără permis a mers cu mașina pe căi ocolite

Data publicării:
gheata uda
Un copil de 4 ani a fost luat de viitură în jud. Bihor, după ce tatăl, beat și fără permis, a vrut să traverseze un râu cu mașina Foto: captură TV

Iresponsabilitate transformată în tragedie, în județul Bihor. Un bărbat beat și cu permisul de conducere suspendat a ocolit drumul principal și a încercat să traverseze cu mașina o vale pentru a ajunge într-un sat. Totul s-a întâmplat fix în momentul în care a venit o viitură puternică. În mașină mai erau soția și cei doi copii. Unul dintre copii a fost luat de viitură. A fost căutat toată noaptea și a fost găsit astăzi fără suflare. Avea 4 ani. 

Un bărbat a încercat să traverseze cu mașina un râu pentru a ajunge în satul Valea de Sus. Era în autoturism împreună cu soția și cei doi copii, de doi și patru ani. Micuțul de patru ani a fost luat de ape.

„L-o pus pe un mal, așa a spus el, i-o spus să stea acolo până se duce după fratele lui. O venit viitura și l-o luat”, a povestit o localnică.

- Trebuia să traverseze vălicica pe o distanță de vreo 10 metri, spune primarul comune Pietroasa.

- Nu există un pod în zonă?

- Nu, pentru că în partea aia este doar un cătun.

Mașina a fost târâtă mai bine de un kilometru de viitură, iar copilul a fost găsit mort, la peste trei kilometri de locul în care a dispărut.

Căutările au durat mai bine de 10 ore. Zeci de pompieri și localnici l-au căutat pe copil toată noaptea. Inclusiv un elicopter SMURD a survolat zona respectivă.

„Am venit în căutarea copilului, din păcate l-a găsit, dar e mort. Durerea e mare”, spune un tânăr.

Polițiștii au făcut apoi o descoperire șocantă. Tatăl copilului înecat avea o alcoolemie de 0,53 mg/ litru alcool pur în aerul expirat și avea permisul anulat. Bărbatul de 36 de ani s-a ales cu dosar penal.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri