Cursurile au fost reluate la şcoala din Timiş închisă din cauza datoriilor

Data publicării:
20121204 20masloc-36807

Constructorul clădirii în care învaţă cei 110 copii (şcolari şi preşcolari) a recuperat aproximativ 800.000 de lei de la Ministerul Educației. Restul banilor – penalităţi şi cheltuieli de judecată - ar trebui să intre în conturile firmei în următoarele trei luni. Aura Danielescu, inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiș, spune că nu se știe cu certitudine de unde vor face autorităţile rost de restul sumelor datorate.

În ultimele două săptămâni, copiii au învăţat înghesuiţi în două săli dintr-o şcoală veche sau au stat acasă. La momentul executării silite, clădirea a fost sigilată cu tot ce era înauntru. „Aici avem toate lucrurile, materialele, chiar tot ce avem nevoie. Chiar și copiii aveau caietele închise în dulap, planșe, tot ce ne-am adunat ca să decurgă bine procesul didactic”, declară învăţătoarea Maria Pavlovici.

Sumele restante trebuie achitate către firma de construcții până la începutul lunii martie. În caz contrar, instituţia de învăţământ din Mașloc ar putea fi din nou închisă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri