Demolarea Cathedral Plaza, amânată

Data publicării:
cathedral playa mediafax

Primăria Capitalei a tot amânat eliberarea deciziei pentru demolare. Explicaţia edilului-şef a fost aceea că are nevoie de raportul unor experţi care să spună dacă biserica Sfântul Iosif va fi sau nu afectată. Acum, primăria are nevoie de autorizaţie pentru demolare.

„Legea nu conferă primarului atribuţia de a dispune DIRECT, printr-o decizie, desfiinţarea construcţiei, ci îi conferă atribuţiile privind demararea procedurilor legale, la finalul cărora se decide emiterea autorizaţiei de demolare”, spune, într-un comunicat, proprietarul clădirii, cel care a solicitat suspendarea procedurilor.

Au nevoie ori de o autorizaţie de demontare, ori de o decizie. Sunt lucruri la nivel de tertipuri judecătoreşti de care este nevoie, dar asupra cărora se joacă altă intenţie”, spune Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice.

Suspendarea procedurilor de demolare a fost decisă de Tribunalul Dâmboviţa. Magistraţii aceleiaşi instituţii sunt cei care, în 2012, decideau definitiv şi irevocabil desfiinţarea construcţiei. Pe tot parcursul procesului, firma care deţine clădirea de 18 etaje a acuzat Arhiepiscopia Romano-Catolică de răzbunare.

Proprietarul clădirii susţine că a avut acordul bisericii încă de la început. În schimb, arhiepiscopul ar fi cerut două etaje şi zece locuri de parcare şi, pentru că a fost refuzat, a dat constructorul în judecată pe motiv că imobilul a fost ridicat ilegal.

Nu a avut autorizaţie emisă de un organ competent şi nu a avut niciodată, dar niciodată acordul juridic, notarial al vecinilor, în speţă, al Arhiepiscopiei Romano-Catolice”, spune Francisc Doboş.

Între timp, proprietarul clădirii de birouri încearcă să obţină, tot în instanţă, reautorizarea imobilului, la cinci ani de la inaugurare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri