Video Detalii halucinante după tragedia din 2 Mai. Șeful IPJ explică de ce l-au lăsat polițiștii liber pe șoferul drogat înainte de accident

Data actualizării: Data publicării:
masina implicata in accident rutier inconjurata de politisti
Accident mortal provocat de un tânăr șofer care luase droguri. Foto: editiadesud.ro

Șeful IPJ Constanța, Adrian Constantin Glugă, a povestit, într-o declarație de presă, filmul tragediei din 2 Mai. Potrivit acestuia, tânărul care s-a urcat drogat la volan și a ucis doi oameni fusese oprit anterior de polițiști, care au găsit în mașina sa substanțe suspecte a fi droguri, însă șoferul a fost testat doar pentru consumul de alcool, după care a fost lăsat să plece. Câteva ore mai târziu, acesta a intrat într-un grup de tineri între stațiunile Vama Veche și 2 Mai.

„La data de 17 august șoferul a ajuns în municipiul Constanța împreună cu tatăl său. În 18 august a fost oprit în trafic în municipiul Constanța, moment în care i s-a atras atenția în legătură cu conduita în trafic.

În 19 august, în jurul orei 00:40, un bărbat a sunat la 112 și a sesizat despre faptul că pe DN39 între Vama Veche și 2 Mai, un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației rutiere. Au fost efectuate activități pentru localizare.

În jurul orelor 02:40 autoturismul a fost depistat circulând pe DN39 din Vama Veche. Au fost legitimat conducătorul și doi pasageri. În urma controlului, într-un pachet de țigări a fost găsită o țigară artizanală și patru pastile într-o folie marcată cu denumirea bromazepam și care au fost înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța pentru a se continua cercetările.

Șoferul a fost condus cu autospeciala la sediul Poliției Vama Veche unde a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea „zero”. A fost prezent în acel sediu până la 04:30. Din datele transmise de către lucrătorii de poliție, conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive.

Șoferul s-ar fi deplasat după la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise. Ulterior, în jurul orelor 05:25 a avut loc acest eveniment tragic în urma căruia două persoane au decedat și trei au fost rănite.

În legătură cu faptul că nu a fost testat cu aparatul drug test, am dispus cercetarea prealabiă a unui ofițer și doi agenți de poliție pentru a stabili dacă există vreo abatere disciplinară.”, a declarat șeful IPJ Constanța.

Glugă a mai precizat că drogurile găsite în mașina tânărului sunt diferite față de cele indicate de aparatul drugtest după producerea accidentului.

Citește și Tânărul care a provocat tragedia din 2 Mai era dependent de droguri, iar tatăl îl dusese în Olanda pentru tratament

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri