Digi24 Iași împlinește un an de existență

Data publicării:
echipa Digi24 iasi

Echipa Digi24 Iași, din care fac parte 40 de profesioniști, reporteri, prezentatori, operatori, regizori, editori și producători, a reușit, în doar 365 de zile, să ridice jurnalismul local la cel mai înalt nivel și să devină un etalon de profesionalism în presa din regiune.

După peste 8.000 de minute de transmisiune, sute de reportaje, mii de interviuri, corespondențe în direct din mijlocul zăpezilorDigi24 Iași își sărbătorește primul an de emisie.

În urmă cu un an prima stație locală a Digi24 le promitea locuitorilor din județele Moldovei că vor urmări o altfel de televiziune și îi invita să creeze, împreună, o Românie diferită. Timp de 365 de zile proiectul jurnalistic numit Digi24 s-a bazat pe etica profesională, pe onestitate, pe corectitudinea știrii și sinceritate. Știrile Digi24 Iași și dezbaterile din cadrul emisiunilor informative au privit viața comunității, s-au focalizat strict pe interesul public, nu pe dorințele autorităților”, spune Gianina Munteanu, producător general Digi24 Iași.

În primul său an de existență Digi24 Iași a prezentat, netrunchiat, ziua în care se anunțau rezultatele alegerilor locale, iar Gheorghe Nichita obținea un nou mandat de primar. În aceeași lună, ieșenii se bucurau pentru promovarea echipei lor de fotbal în prima ligă fotbalistică. Tot atunci s-au încheiat lucrările la Sala Mare a Teatrului Național Iași.

La sfârșitul lunii iunie Digi24 Iași a vorbit despre falimentul celei mai mari fabrici ieşene, Fortus. La sfârșitul lunii iulie, campionul la tir Alin Moldoveanu aducea Iașiului o medalie de aur la Olimpiadă. În octombrie, Iașiul se umplea de pelerini, la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Iar când zăpezile au acoperit județele Moldovei, echipele Digi24 Iasi au transmis informații și imagini din Vaslui, Botoșani, Suceava și Neamț, zi și noapte, până când autoritățile au reușit să deblocheze drumurile județene și naționale. Acestea și multe altele sunt doar câteva dintre evenimentele care au ajuns în casele telespectatorilor RCS&RDS prin intermediul Digi24 Iași.

Timp de un an de zile Teodora Tompea i-a invitat pe ieșeni, și nu numai, să redevină “Turiști acasă”, Ovidiu Minea a fost cu ochii pe tot ce se întâmplă în “Divizia Locală”, Diana Mihalcea a întors pe toate fețele piața forței de muncă, la “Recrutat în Iași”, iar Ovidiu Mihăiuc a făcut auzite “Vocile Iașiului”.

În primul an de existență Digi24 Iași a jucat un rol important în derularea campaniei Raport de țară. Reporterii Digi24 au arătat frumusețile Bucovinei, istoria mănăstirilor din Nordul Moldovei, poveștile de succes ale zonei, dar și lucrurile mai puțin plăcute- sărăcia, jaful din păduri.

După primul an de emisie, echipa Digi24 Iași le promite telespectatorilor săi o zi aniversară, marti, 11 iunie, în care vor putea fi martorii muncii lor.

Pe parcursul întregii zile telespectatorii Digi24 Iași vor putea urmări evoluția postului regional de la primul minut de emisie până în prezent, impactul pe care Digi24 Iași l-a avut asupra comunității locale și vor putea asculta mărturiile de suflet ale membrilor echipei Digi24 Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri