DigiVOX. Casa lui George Enescu se dărâmă pe zi ce trece. O groapă imensă e chiar la intrarea în locuință

Data publicării:
10245578 788947501115591 6127170473708107660 n

 

Foto: Timpul

„România, anul 2014 AD. Aşa arată casa memorială George Enescu, din Mihăileni, Botoşani. Face parte din patrimoniul ţării... Unde sunt marii români, ăia verzi, urlătorii de serviciu, spărieţii patriei, ăia care nu mai pot de grija celorlalţi, dar care nu ar face nimic pentru România, niciodată, în afară de a înjura pe cei care gândesc diferit... Tot patrimoniul nostru, cu rarisime excepţii(bine că există) se duce dracului, dar ce contează, noi ne tragem direct din poporul primordial şi suntem buricul pământului... În fine... este jenant, tot ceea ce ne reprezintă ca etnie, ca şi cultură, tradiţii, etc. se pare că nu valorează doi bani, pentru majoritatea românilor”, ne-a scris telespectatorul nostru.

Digi24 a semnalat în repetate rânduri despre condiția jalnică în care se află casa din comuna Mihăileni.

Foto: Digi24

În septembrie anul trecut, la București, a avut loc cea de-a XXI-a ediţie a celui mai important eveniment cultural internaţional din România: Festivalul „George Enescu”. Un eveniment care plasează România pe harta elitelor culturale mondiale.

În același timp, în județul Botoșani, casa în care compozitorul a luat primele lecţii de pian se dărâma într-o anonimitate totală.

Dacă surprindeţi imagini care pot deveni o ştire, le aşteptăm pe site-ul nostru, digi24.ro, la secţiunea DigiVOX.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri