Directorul ANL, George Marcu, va fi cercetat în libertate

Data publicării:
1203obregia-54288

Actualizare ora 19.00.Fostul director al Spitalului Obregia din Capitală, George Marcu, în prezent şef al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), şi cei trei complici ai săi din dosarul prejudiciului creat unităţii sanitare vor fi cercetaţi în libertate, a decis, marţi, Tribunalul Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a dezbătut, marţi, propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor patru, iar judecătorul a decis, în final, ca aceştia să fie cercetaţi în libertate, stabilind totodată împotriva lor interdicţia de a părăsi ţara.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

George Marcu, susţin procurorii, ar fi dat contracte preferenţiale firmei finului său, pentru renovarea spitalului.

Totul a fost declanșat de un raport al Curții de Conturi în anul 2010. Atunci a ieșit la iveală că există mai multe contracte păguboase pentru spital, contracte încheiate între spitalul „Alexandru Obregia” și firma deținută de finul lui George Marcu.

Ulterior, cercetările s-au extins, s-au făcut expertize tehnice și contabile încheiate în acest an și, astfel, procurorii și polițiștii de la Direcția de Investigare a Fraudelor au stabilit că au fost mai multe contracte încheiate cu spitalul, în urma cărora unitatea a fost păgubită cu aproape patru milioane de lei, iar statul cu aproximativ 1,5 milioane de lei.

George Marcu a fost reținut, alături de finul său și alte două persoane, și a fost prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Aceștia au decis, însă, să fie cercetat în libertate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri