Doi angajaţi ai ISU Dobrogea, avansaţi în grad pentru că au salvat victima unui accident rutier cu un smartphone

Data publicării:
descarcerare-SMURD1

Pe 8 august, la ora 19.00, apelurile curgeau unul după altul la Dispeceratul 112. De serviciu erau şi subofiţerii Răzvan Parconie şi Cristian Bucuroaia, când s-a primit un apel disperat. O tânără tocmai făcuse un accident rutier şi era blocată în maşina distrusă. Singură, rănită şi extrem de confuză, fata nu ştia să le spună unde se află.

„A zis că nu poate să respire, că nu poate să iasă din maşină, că nu poate să-şi mişte o mână şi un picior. Nu ştiam pe moment unde să trimitem... nu ştiam ce să facem!”, şi-a amintit plutonierul Răzvan Parconie, dispecer la ISU Dobrogea.

Dar acesta n-a abandonat lupta. A continuat cu întrebările şi a aflat că fata trecuse de Hârşova. Nu ştia însă în ce direcţie, iar starea tinerei se agrava. Totuşi, Cristian Bucuroaia a trimis în zonă două echipaje.

„Am alertat unitatea, maşinile, ţineam contactul permanent cu SMURD-ul, cu descarcerarea... în baza datelor primite de la colegul meu”, a spus şi plutonierul major Cristian Bucuroaia.

Dar echipajele SMURD nu găseau locul accidentului, pentru că, după impact, maşina a ieşit de pe şosea şi a ajuns sub un pod. Răzvan Parconie a aflat, însă, că fata are pe smartphone o aplicaţie prin care îţi poţi stabili poziţia pe hartă. Pompierul, care avea şi el un astfel de telefon, i-a explicat cum să o utilizeze.

„Nu toţi cei din dispecerat dispun de un smartphone. Dacă Răzvan Parconie are un telefon mai performant şi l-a folosit în slujba cetăţeanului, în slujba vieţii, cred că într-adevăr asta a fost şansa victimei!”, a declarat colonelul Vlăduţ Ion, de la ISU Dobrogea.

Pentru tenacitatea de care au dat dovadă, cei doi eroi au fost ridicaţi în grad. Tânăra accidentată a scăpat cu viaţă, dar este încă în spital. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri