Dosar penal pentru arme albe și amenzi după protestul AUR din centrul Bucureștiului

Data actualizării: Data publicării:
George Simion la protestul din Piața Victoriei.
George Simion la protestul din Piața Victoriei. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Un bărbat care a participat la protestul AUR de duminică din centrul Capitalei avea asupra sa un spray iritant-lacrimogen, un altul avea asupra sa două arme albe și i-a fost întocmit dosar penal de către forțele de ordine. Jandarmii au mai aplicat la protest și amenzi de 32.000 de lei. Cercetările pentru a identifica și sancționa alte persoane continuă.

„În legătură cu adunările publice desfășurate astăzi, 02 octombrie 2022, în Piața Universității și Piața Victoriei, facem următoarele precizări:

Ca urmare a încălcării prevederilor legale în vigoare, jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, în urma depistării unui bărbat, participant la adunarea publică din Piața Victoriei, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen.

De asemenea, polițiștii Capitalei au depistat un bărbat care avea asupra sa două arme albe. Acesta a fost condus la sediul secției, unde i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii portul sau folosirea de obiecte periculoase.

Totodată, jandarmii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.000 de lei, astfel:

- Legea 60/1991, art. 26, lit. a - 2 sancțiuni, în valoare totală de 20.000 de lei;

- Legea 60/1991, art. 26, lit. b - o sancțiune, în valoare de 10.000 de lei;

- Legea 60/1991, art. 26, lit. e - 4 sancțiuni, în valoare totală de 2.000 de lei.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

În același context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a dislocat 2 autospeciale de stins incendii și 2 ambulanțe SMURD care au asigurat răspunsul prompt la solicitările cetățenilor.

De menționat este faptul ca pe timpul acestor adunări publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite, astfel că doar 5 persoane au necesitat asistență medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigații amănunțite. Afecțiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie și leziuni ușoare”, arată un comunicat ISU.

Câteva mii de persoane au participat duminică la protestul AUR care a început la Piața Universității și a continuat până la Piața Victoriei.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri