DOSARUL TABLOURILOR FURATE. Mama unuia dintre suspecţi a fost arestată

Data publicării:
0903tablouri-53804

La începutul lunii, Judecătoria Sectorului 5 i-a interzis femeii să părăsească ţara pentru 30 de zile. Anterior, Olga Dogaru fusese reţinută de procurori pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Decizia s-a luat după percheziţiile făcute în localitatea tulceană Carcaliu, unde locuiesc rudele bărbaţilor suspectaţi că au furat şapte tablouri din Rotterdam.

Avocat: Procurorii au cerut arestarea fără probe

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis recursul făcut de procurorii DIICOT, care au cerut ca Olga Dogaru să fie arestată preventiv pe perioada anchetei.

„Nu a spus nimeni că bunurile au fost parţial sau total distruse. Ei au nevoie de femeie în arest ca să obţină informaţii”, a declarat Bogdan Cimbru, avocatul femeii.

Anterior, Olga Dogaru fusese reţinută de procurori pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în urma unor percheziţii făcute la locuinţele rudelor suspecţilor.

„Problema procurorilor a fost că, după o informaţie eronată, au încercat să identifice într-o curte a unui fermier acele bunuri despre care sperau să fie tablouri şi au zis să speculăm asta ca să obţinem informaţii de la o mamă, care, prin presiuni psihice, ar fi dispusă să-şi bage fiul în puşcărie. A fost un raţionament absolut de neconceput din partea procurorului care a încercat să obţină mandat de arestare fără probe”, a adăugat avocatul.

Şapte tablouri semnate de artişti celebri, precum Pablo Picasso sau Henri Matisse au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în octombrie, anul trecut. Trei dintre suspecţi - Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru - au fost arestaţi pentru 29 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri