DOSARUL TRANSFERURILOR. Dezbaterile au fost amânate pentru 16 aprilie

Data publicării:
5468906 20mediafax 20foto 20mediafax 20foto 201-52897

Actualizare 15.45.Instanţa le-a cerut celor opt să precizeze dacă vor să dea declaraţie, iar George Copos, Gigi Neţoiu, Gheorghe Popescu, Mihai Stoica, Cristi Borcea şi Victor Becali le-au arătat judecătorilor că vor să facă acest lucru în faza recursului.

La rândul său, Jean Pădureanu a arătat că ar dori să dea o declaraţie, însă nu la termenul de marţi, din cauza unor probleme de sănătate.

Ioan Becali, în schimb, a spus că se prevalează de dreptul la tăcere şi nu doreşte să dea nicio declaraţie.

La rândul său, instanţa a constatat că la termenul de marţi există un viciu de procedură privind citarea uneia dintre părţi, motiv pentru care a amânat din nou dezbaterile, pentru 16 aprilie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) ar fi trebuit să reia dezbaterile în recursul declarat în în "Dosarul transferurilor”.

DNA i-a trimis în judecată pe 8 octombrie 2008, pe frații Ioan și Victor Becali, Cristian Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Gheorghe Nețoiu, Jean Pădureanu și Gheorghe Popescu, iar după 43 de termene, întinse pe parcursul a şase ani, Tribunalul Bucureşti i-a achitat pe toţi.

Recursul DNA a întors radical decizia, astfel că, pe 12 noiembrie 2012, toţi opt au fost condamnaţi la închisoare.

CITIȚI ȘI Motivele condamnării „greilor” din fotbalși

Ce sume pierd aceștia ca urmare a condamnării în Dosarului transferurilor

Ultima cale de apel este ÎCCJ, care poate decide, astăzi, în patru moduri: o nouă amânare, achitare; măreşte, micşorează sau menţine pedepsele; întoarce cauza la tribunal sau la Curtea de Apel.

Condamnările din Dosarul Transferurilor:

Ioan Becali - 8 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală;

Victor Becali - 7 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală;

Cristi Borcea - 7 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani;

George Copos - 5 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală;

Mihai Stoica - 4 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani;

Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu- câte 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri