Dublul asasinat din Buftea. Bărbatul ar fi comis crimele din gelozie. Ce dezvăluie vecinii

Data actualizării: Data publicării:
politia nu treceti

Un bărbat a fost împuşcat mortal de poliţişti, în Buftea. Acesta se repezise cu un cuţit spre unul dintre agenţii pe care tot el îi chemase după ce şi-a omorât iubita şi pe mama acesteia. Agresorul, în vârstă de 50 de ani, era de origine irakiană şi avea cetăţenie norvegiană. Procurorii au deschis un dosar în acest caz, în timp ce IPJ Ilfov verifică dacă poliţiştii au respectat toate procedurile atunci când au deschis focul.

Au ajuns la fața locului. Abia atunci când au văzut locul faptei și în urmă discuției acesta a devenit reclacitrant”, afirmă Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt IPJ Ilfov.

Agresorul a sunat la 112. Le-a spus poliţiştilor că şi-a ucis iubita şi că a omorât-o şi pe mama acesteia. Când au ajuns oamenii legii, bărbatul îi aştepta la uşa blocului. I-a condus liniştit către apartamentul în care zăceau cele două femei. Apoi şi-a pierdut cumpătul şi s-a repezit cu cuţitul asupra unuia dintre agenţi. Irakianul de 50 de ani a fost împuşcat de patru ori în piept.

Agresorul a fost dus în stare critică la spital, iar medicii nu au mai putut să-l salveze.

- S-au auzit niște împușcături și, nu mai da, nu mai da, mă doare. Am ieșit afară în sperietură aia mare, ce se întâmplă.

- Ați auzit niște strigăte, apoi împușcături?

- Da. De trei ori.

- Ea a fost o femeie cuminte, la locul ei și muncea.

- Știati că vine des pe aici?

- Nu. Nu știam. Nu l-a m văzut cu vecinele. Venea aici și parcă mașină.

Vecinii cred că irakianul ar fi comis crimă din gelozie - îşi bănuia iubita cu 20 de ani mai tânără că îl înşală.

În astfel de situații avem de-a face cu diferențe de religie, de educație, de cultură. Se întâlnesc doi oameni, se plac și ulterior, conviețuind, constată că au concepții total diferite în privința unor aspecte fie de ordin moral, comportamental, vestimentar, culinar, foarte multe astfel de situații și de probleme duc la un moment dat chiar la ceea ce urmărim acum.

În anume culturi și în anume religii, într-o căsătorie, femeia e proprietatea bărbatului. Într-o altă formă o regăsim și la noi câteodată dar acolo până și legislația e mult mai permisivă față de bărbatul care își agresează sau poate chiar își ucide soția”, explică Dan Antonescu, specialist criminolog.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri