Elena Udrea: „Nu îmi pun problema să nu câştig preşedinţia PDL”

Data publicării:
2302 20udreapreda-51177

Declaraţiile Elenei Udrea au fost făcute sâmbătă, în timpul Consiliului Naţional de Conducere al PDL, la Palatul Parlamentului. Ea le-a mărturisit jurnaliştilor prezenţi că nu îşi pune problema să nu obţină şefia partidului. Ea îşi exprimă dezamăgirea faţă de lupta internă din PDL şi acuzaţiile repetate îndreptate către guvernarea Emil Boc, pe seama căreia alţi membri ai partidului pun eşecul în alegerile locale şi parlamentare din 2012, câştigate de Uniunea Social Liberală.

Fostul ministru a argumentat şi dorinţa sa de a aduce la Congresul PDL de luna viitoare nu mai puţin de 10.000 de delegaţi care să aleagă între Elena Udrea, Vasile Blaga şi un al treilea potenţial candidat. Sâmbătă, Monica Macovei a plusat, vorbind chiar de un număr de 12.000 de delegaţi, adică toţi aleşii de la vârful filialelor din ţară, la care să se adauge aleşii locali.

„De drept, vor fi prezenţi oricum preşedinţii de Consilii Judeţene, birourile permanente judeţene, deci conducerile locale ale partidelor. Nu vin primarii şi aleşii locali şi eu mi-aş fi dorit ca aceştia, oameni care au dus campanii electorale şi au şi câştigat, să fie cei care îşi decid propriul drum al partidului pe mai departe”, a explicat Elena Udrea.

Alte declaraţii. Despre frustrările acumulate în PDL, adevăruri nespuse şi lipsa asumării greşelilor. „M-am săturat să tot aud insinuări sau scuze referitor la pierderea alegerilor din cauza modului în care s-a guvernat. Asta spune USL, nu trebuie să spună membrii PDL”

- E clar că există încă multe frustrări acumulate de-a lungul ultimilor ani. Cred că ar trebui să avem mai multe întâlniri în afara camerelor de luat vederi pentru a ne spune lucrurile în faţă, pentru a ne lămuri acolo unde sunt neînţelegeri.

- Pe de altă parte, sunt adevăruri care trebuie spuse şi foarte mulţi încearcă să rescrie istoria recentă a partidului. Nu există o asumare a ceea ce a făcut fiecare în partid, în ultimii ani, şi eu–ca om care şi-a asumat permanent şi ceea ce am f[cut eu şi echipa pe care am condus-o – cred că dacă suntem corecţi şi să dăm o şansă relaţiei dintre noi, de acum încolo trebuie să pornim de la a ne asuma fiecare ce am greşit.

- M-am săturat să tot aud insinuări sau scuze referitor la pierderea alegerilor din cauza modului în care s-a guvernat. Asta spune USL, nu trebuie să spună membrii PDL.

„Oamenii se suspectează între ei”, însă „Nu îmi pun problema să nu câştig preşedinţia PDL”

- Momentul în care se află PDL este prea important pentru partid, pentru fiecare din membrii partidului, pentru a se mai merge cu indicaţii de la vârful unei organizaţii judeţene sau a partidului. (...) Sunt oameni care nu au curajul să îşi exprime o opţiune deocamdată pentru că nu au avut experienţa unei competiţii ca cea de la nivelul din acest moment.

- Este o stare de fapt, oamenii se suspectează între ei şi trebuie să trecem peste asta. Cei care ştiu că susţin un candidat nu mai au aceeaşi deschidere faţă de colegi aşa cum era înainte, faţă de colegii despre care se ştie că susţin alt candidat. Lucrul ăsta nu trebuie să se întâmple.

- Nu îmi pun problema să nu câştig preşedinţia PDL. Dar dacă se întâmplă, eu rămân în PDL şi consider că şi Blaga rămâne în PDL dacă nu câştigă preşedinţia partidului. Pentru că suntem oameni de partid şi intrarea în competiţie nu e aşa cum sugera un coleg mai devreme, că cineva are ambiţii personale, ci pentru că ambii ne dorim binele partidului. Doar că avem viziuni diferite despre cum vom ajunge să obţinem acest succes al PDL.

Pe aceeaşi temă:

Elena Udrea: „Nu poţi folosi în interiorul partidului aceleaşi argumente pe care le foloseşte USL atunci când ne atacă. A fi în opoziţie nu este o tragedie. Momentele Consiliului Naţional al Conducerii PDL de sâmbătă”

Cezar Preda: „Partidele nu se conduc cu banii pe masă”. Elena Udrea: „Să spună unde a văzut bani pe masă la partid”

Vasile Blaga: Despre ce blaturi vorbim când doar unul din colegii care au câştigat colegiu este în Parlament

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri