Eleva dispărută. Polițiștii au reconstituit o parte din traseul Iuliei Ionescu, după despărțirea de mama ei

Data publicării:
afis eleva disparuta metrou

Actualizare 16.10. Polițiștii au reușit să reconstituie traseul elevei dispărute, după ce a plecat din zona Eroilor, unde s-a despărțit miercuri de mama sa, și de la magazinul unde și-a vândut telefonul mobil. Anchetatorii au luat imaginile de pe camerele de luat vederi, pe care le-au studiat cadru cu cadru, reușind astfel să vadă în ce direcție a pornit Iulia

În zona Eroilor, de altfel, poliția a amplasat fotografii ale elevei, iar cei care o recunosc sunt rugați să sune la 112.

_____________________________

La această oră sunt verificați sute de taximetriști. În același timp, anchetatorii caută prin gări și aeroporturi. Se fac verificări în gări și chiar aeroporturi, sunt vizionate imagini de pe camerele de supraveghere din mai multe orașe.

Toate secțiile de poliție din țară au în acest moment o fotografie a Iuliei Ionescu și semnalmentele fetei. Polițiștii încearcă să obțină indicii care să îi ajute să o găsească.

Polițiștii presupun că fata este ținută undeva, fie împotriva voinței sale, fie că stă acolo de bunăvoie și se ascunde.

Poliția face și un apel la cetățeni, care sunt rugați să sune la 112 dacă văd o adolescentă cu semnalmentele Iuliei.

Când a dispărut, Iulia era îmbrăcată cu pantaloni negri, cămaşă albă, pulover mov, scurtă neagră cu nasturi aurii şi ghete negre. Părinţii, într-un apel public transmis presei, cer ajutor tuturor celor care ar putea da informaţii despre fata lor. 

Iulia Ionescu, elevă olimpică de la Colegiul Naţional Sfântu Sava din Capitală, a dispărut de miercuri. Adolescenta, în vârstă de 15 ani, a plecat dimineața spre şcoală, însă nu a mai ajuns la cursuri. Fata se pregătea pentru olimpiada de Fizică ce are loc astăzi.

Pe de altă parte, poliţiştii au găsit un bilet adresat părinților, în care fata spunea că vrea să plece la mănăstire.

Duhovnicul fetei ştia că adolescenta vrea să abandoneze şcoala şi să se călugărească. Preotul Visarion Alexa a pus la dispoziţia echipelor de căutare un mesaj primit de la copilă prin e-mail. Fata i-a scris că nu mai poate trăi departe de Iisus şi că ar vrea să ajungă la o mânăstire din Moldova.

„Eu sunt un preot la care Iulia s-a spovedit, iar eu nu pot să divulg spovedania”, a spus el.

Întrebat dacă a vorbit cu părinții Iuliei despre acest lucru, preotul a răspuns: „Nu e treaba mea să intru în spațiul unei familii.”

Tatăl Iuliei Ionescu nu crede că fata a plecat la mănăstire. El spune că familia nu a știut până acum că fata avea un duhovnic și că preotul a greșit neanunțându-i de intențiile Iuliei, deoarece un email nu este o spovedanie, iar fata este minoră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri