Fiul primarului din Caracal, care deține stația GPL din Crevedia, a fost audiat de procurori

Data publicării:
CREVEDIA_008_INQUAM_Photos_Octav_Ganea-1536x1024
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Mai multe anchete sunt în desfășurare în cazul tragediei din Crevedia. Au loc primele audieri la poliție. În paralel, fiul primarului din Caracal, care deține depozitul GPL ce funcționa fără avize, a fost în fața procurorilor. 7 instituții ale statului știau despre nereguli și nu au făcut nimic.

Ema Stoica, jurnalist Digi24: Au început audierile în acest caz. Aseară, la Târgoviște, a fost audiat fiul primarului din Caracal, cel care deținea această stație. De asemenea, astăzi, la IGPR urmează să ajungă martori și alte persoane din dosar care pot aduce mai multe informații.

7 instituții știau încă din 2020, când ISU a făcut o inspecție la stația respectivă pentru a vedea care sunt neregulile, dacă acestea există. Una dintre nereguli era distanțarea dintre stație și proprietățile din jur, mult mai mică decât prevedea legea (2,8 m față de 10 m). De asemenea, în stație exista o pompă neomologată care transporta gazul dintr-o cisternă în alta. Putea fi oricând sursa exploziei precum cea de ieri. O altă pompă, care alimenta autorismele, avea scăpări de carburanți.

Primăria Crevedia și Prefectura știau de rapoartele ISU.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri