Galați. O tânără este în comă după o procedură de liposucție

Data publicării:
11022013 20comatoasa-48873

Femeia de 36 de ani a fost adusă la Spitalul Judeţean Galaţi în urmă cu aporape trei săptămâni. Abia mai respira, iar la scurt timp a intrat în comă profundă. Cu patru zile înainte suferise o operaţie de liposucţie, adică de îndepărtare a grăsimii. Starea ei s-a agravat imediat după externare.

Medicii îi acordă puține șanse de supraviețuire. „Diagnosticul: insuficiență multiplă de organ. La ora actuală starea este foarte gravă și prognosticul este rezervat. Bolnava este cu tratament și cu monitorizare complexă și facem eforturi susținute să o menținem în viață”, a declarat Nicoleta Lupu, medic primar la Spitalul Județean Galați.

Rudele dau vina pe medic

Rudele susţin că este posibil ca, în timpul operaţiei, tubul folosit pentru îndepărtarea grăsimii să îi fi atins intestinele. Tânăra a făcut septicemie acută, infecţie care i-a afectat organele vitale. Apropiaţii femeii dau vina pe medic şi spun că acesta s-a grăbit în timpul operaţiei, având în vedere că avea foarte multe paciente.

Cu sora am vorbit după patru zile de la operație, m-a sunat și mi-a spus vino, că mor. El trebuia să se grăbească să facă o liposucție care, din punctul meu de vedere, este ceva banal”, a declarat Daniel Ciuraru, fratele victimei.

Îmi spune în felul următor: Credeți că am făcut-o intenționat? Păi cum ai făcut-o? Eu pacient, dumneata doctor, nu mă iei la verificat? Tu nu faci o analiză, un ecograf să vezi grăsimea, câți centimetri de grăsime?”, spune Ioana Nicolae, sora victimei.

Contactat telefonic, medicul susţine că este nevinovat şi că pacienta nu ar fi precizat în formularul de internare că suferise o altă operaţie în urmă cu câteva luni, ceea ce ar fi dus acum la complicaţii. Familia a depus însă o plângere la Colegiul Medicilor.

La clinica privată a fost întreruptă activitatea

Trebuie să strângem toate dovezile și anume actele medico-legale atât de la clinica privată, cât și de la Spitalul Județean unde este internată”, a declarat pentru Digi24 vicepreședintele Colegiului Medicilor Galați, Mihai Polinschi.

Imediat după izbucnirea scandalului, la clinica privată unde a avut loc operaţia estetică a fost întrerupta activitatea. Dacă se va dovedi că este vinovat, medicul riscă să îşi piardă dreptul de a mai profesa.

În urmă cu o săptămână, o tânără de 28 de ani din Iaşi a murit după o operaţie de corectare a implanturilor mamare. La câteva ore după intervenţie au apărut complicaţii, iar pacienta a intrat în stop cardio-respirator şi a murit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri