Sari la conținut

George Maior, întrebat dacă îşi depune mandatul noului preşedinte: "Întotdeauna îmi ţin cuvântul"

"Îl felicit în primul rând pe preşedintele României validat proaspăt şi îl asigur că va găsi în SRI o instituţie solidă a statului român capabilă să ofere securitate naţională României şi cetăţenilor României şi să promoveze interesele strategice ale statului român, de fapt, unele dintre cele mai puternice servicii de informaţii din Europa şi din lume", a spus Maior, întrebat dacă îşi va depune mandatul de director SRI preşedintelui ales Klaus Iohannis.

Şeful SRI demisionează după alegeri

"Întotdeauna îmi ţin cuvântul. Nu vreau să revin la declaraţia iniţială, o ştiţi. În momentul în care domnul preşedinte îşi va prelua mandatul, aşa cum am spus şi la acea dată, va face o analiză, care va fi facilitată şi de faptul că intrăm în bilanţul SRI încă de la sfârşitul anului şi începutul anului viitor, îşi va forma o opinie despre felul în care ne-am exercitat mandatul şi va lua, desigur, domnia sa, o decizie în conformitate cu ceea ce va vedea", a spus Maior.

La insistenţele ziariştilor dacă îşi va depune mandatul şi decizia va aparţine preşedintelui, Maior a spus: "Am declarat ceea ce am declarat".