Video GRAFICĂ. Cum s-a produs carnagiul de pe A1. Cei cinci oameni striviți între două TIR-uri veneau la muncă în București

Data actualizării: Data publicării:
grafica accidentului produs pe A1
Cei cinci oameni care au murit în microbuzul strivit între două TIR-uri ieri, pe A1, erau angajați la un simulator de zbor din Băneasa și veneau la serviciu. FOTO: captură Digi24

Cei cinci oameni care au murit în microbuzul strivit între două TIR-uri ieri, pe A1, erau angajați la un simulator de zbor din Băneasa și veneau la serviciu. Șoferii celor două TIR-uri au fost testați pentru consum de alcool și de droguri, iar rezultatele au fost negative.

În gravul accident de pe A1 care a avut loc ieri au murit cinci oameni. Erau în microbuzul care a fost strivit între două TIR-uri. Momentul a fost surprins de un martor.

În imaginile surprinse de o cameră de bord se vede cum sensul spre Capitală al Autostrăzii 1 este plin de mașini care stau în coloană din cauza unui accident. Pe filmare apar și cele patru mașini implicate.

Grafica realizată de Digi24 arată cum s-a produs carnagiul. Primul TIR  rămâne pe loc, din spate se apropie microbuzul și un alt autoturism de culoare albastru. La nicio secundă din spate vine al doilea TIR care le lovește în plin. Microbuzul a dispărut pur și simplu între cele două TIR-uri, în timp ce șoferul mașinii albastre trage de volan și reușește să scape cu viață.

Salvatorii care au ajuns la fața locului și-au dat seama cu greu că între TIR-uri era o altă mașină. Au început o operațiune care a durat trei ore în care au reușit să scoată victimele una câte una.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București și Ilfov: Cele 2 autotrenuri au avut o distanță foarte mică între acestea. Primul dintre ele, cel din față, a fost tractat, a fost îndepărtat

Bilanțul a fost unul crunt: 5 oameni erau în microbuz. Șoferul și cei 4 pasageri au murit pe loc, striviți de fiarele mașinilor. Erau angajați la un simulator de zbor din Băneasa și se îndreptau către serviciu atunci când a avut loc accidentul. Alte două persoane au fost transportate la spital, una cu un elicopter SMURD.

Traficul a fost blocat complet timp de mai bine de două ore.

Anne Marie Vrapciu, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov: Polițiștii au deschis un dosar de urmărire penală în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Șoferii celor două TIR-uri au fost testați cu etilotestul și cu aparatul drugtest, iar rezultatele au fost negative. După ce vor fi audiați cei doi șoferi, polițiștii vor stabili cum a avut loc această tragedie.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri