Întâlnirea de la Cotroceni s-a încheiat cu un eșec. V. Ponta: Mi-e clar că președintele vrea să ne șicaneze

Data publicării:
ponta sosire

ACTUALIZARE ORA 18.00 Premierul anunță că discuțiile de la Cotroceni nu au dus la niciun rezultat. Nu președintele trebuie să facă bugetul, a subliniat el, precizând că șeful statului își menține poziția de a nu semna memorandumul cu FMI și de a retrimite legea bugetului în Parlament. „Mi-e clar că președintele vrea să ne șicaneze”, a declarat Victor Ponta. Iată declarațiile:


Actualizare 16.56. Premierul Victor Ponta a sosit la Cotroceni:


Actualizare ora 13.45. Președinția a confirmat că întâlnirea va avea loc astăzi, la ora 17.00, în formula dorită de premier. Reuniunea are loc la Cotroceni.

_____________________________________________

Mirel Palada, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a confirmat la Digi24 trimiterea acestei scrisori.

Adrian Vasilescu, purtătorul de cuvânt al guvernatorului BNR, a declarat că nu știe nimic încă despre această întâlnire, dar, în opinia sa, acordul cu FMI trebuie să meargă înainte.

Ionel Blănculescu, consilier al premierului, a declarat la Digi24 că în mod „categoric” Guvernul nu va renunța la acciza pe carburant.

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al președintelui Traian Băsescu, a refuzat să comenteze pe marginea acestei scrisori și nici nu a confirmat măcar că la Palatul Cotroceni ar fi ajuns această scrisoare, trimisă în jurul prânzului.

Totuși, potrivit unor surse, întâlnirea ar urma să aibă loc azi, la ora 17.00. Informația nu este confirmată încă.

Ce spune scrisoarea:

„Având în vedere efectele negative ale suspendării de facto a acordului României cu instituțiile financiare internaționale și repercusiunile posibile ale neadoptării Bugetului de stat și a Bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2014, vă rog să fiți de acord să avem o întâlnire pe această temă în vederea identificării soluțiilor de deblocare a acestei situații.

Vă propun ca la această întâlnire să participe și domnii Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, Daniel Chițoiu, Viceprim-ministru și ministru al finanțelor și Liviu Voinea, ministru delegat pentru Buget.

Vă rog să binevoiți a stabili o dată pentru realizarea acestei întâlniri.

Cu deosebită considerație, 

Victor Ponta

Prim Ministru”.

Victor Ponta s-a răzgândit

Întrebat dacă va discuta pe marginea bugetului cu președintele, Victor Ponta răspundea: „Cu preşedintele Băsescu? Ce să discut? (...) Nu... Sincer, nu prea ştie ce vrea, este extrem de incoerent, a cam imbătrânit, aşa, s-a băbit. Merge la b1, ne bârfeşte și pleacă acasă. Discut cu cei care au atribuţii, cu domnul Băsescu ce să discuţi? Că nu e valabil oricum ce discuţi cu el”, comenta premierul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri