Întâmplări mai puțin obișnuite într-o comună din Argeș. Protagoniști: Ambulanța, Poliția, un bărbat care s-a spânzurat

Data publicării:
masina de politie
Foto: Poliția Română

O zi întreagă cu întâmplări mai puțin întâlnite în viața cotidiană a unei mici localități. În centrul evenimentelor s-au aflat un bărbat care a sunat în mai multe rânduri la 112 să spună că nu se simte bine, apoi ca să anunțe că se va spânzura, Serviciul de Ambulanță și un echipaj al acestuia, un echipaj de poliție, plus o fată care s-a tăiat și a cerut ajutorul la numărul unic de urgență. Iată firul evenimentelor din comuna Costești, județul Argeș, potrivit unor surse din poliție.

Miercuri la ora 11:50, Ilinca Ion, un bărbat în vârstă de 56 de ani din comuna Costești, jud Argeș, apelează 112 sesizând că se simte rău. Apelul este preluat de Serviciul de Ambulanță care poartă discuții cu apelantul și îi recomandă să își ia tratamentul, acesta declarând că suferă de vertij, fără să se deplaseze la pacient.

La ora 13:17 apelantul revine cu apel la Ambulanță, prin 112, și se plânge că nu a venit niciun echipaj la domiciliu, și în cele din urmă a plecat de acasă. După aproape 3 ore, la ora 16:30, apelantul sună iar la 112 și amenință că se va spânzura, deoarece nu a venit ambulanța la el.

La ora 16:46, Serviciul de Ambulanță solicită la 112 locația exactă a apelantului, deoarece nu știe unde se ajungă, aflându-se în deplasare. Apoi, Ambulanța revine cu apel la poliție, anunțând că nu mai este nevoie de intervenția medicală, deoarece apelantul a precizat că nu mai solicită îngrijiri.

Echipajul ambulanței se întoarce din drum.

În urma apelului de la 16:30 a fost direcționat către bărbat un echipaj de poliție de la SPR 15 STÂLPENI, Poliția Câmpulung, care l-a identificat pe apelant, în stare bună de sănătate, fără probleme vizibile. În acest timp, echipajul de poliție primește un alt apel 112, respectiv că o fată s-a tăiat și necesită îngrijiri medicale. Echipajul de poliție pleacă la domiciliul tinerei. Intervenția se încheie în jurul orei 18:30.

Polițiștii revin la apelantul Ilinca Ion, pe care îl găsesc la domiciliu, spânzurat în curte, procedează la eliberarea acestuia din ștreang și reușesc să îi mențină funcțiile vitale. Ambulanța a fost anunțată urgent, iar la ora 18:47 serviciul de ambulanță sună și precizează că nu au echipaj disponibil, și va ajunge unul în circa 20 de minute, timp în care polițiștii care i-au salvat viața apelantului încearcă să-l mențină în viață.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri