„Kilometrul 0”. Cum poți verifica dacă angajatorul ți-a plătit contribuțiile

Data publicării:
16022013 20campeanu 20plicuri 20cas-49941

„Este o mare dezmăgire personală legat de sistemul de pensii, pentru că în 2008 mai urma să avem un proiect care să facă sistemul de pensii integrat, în sensul de a urmări de la introducerea cererii de pensionare și până la luarea deciziei, tot fluxul să fie integrat în cadrul Casei Naționale de Pensii, din păcate nu s-a făcut acest lucru.

Acum, pe fonduri europene, sunt două programe în derulare și o să începem ca în primă fază să transmitem din nou stagiul de cotizare. Fiecare persoană va primi din nou o comunicare de la Casa de Pensii în care i se va prezenta stagiul de cotizare și acolo o să vadă dacă stagiul de cotizare cu fiecare lună, suma și cât s-a plătit. Acolo o să vadă dacă i s-au plătit sau nu”, a spus ministrul Muncii.

Mariana Câmpeanu și-a exprimat speranța ca acest stagiu de cotizare să fie implementat până la sfârșitul acestui an și ritmicitatea să fie anuală.

Până atunci, o persoană poate să facă o cerere la Casa de Pensii teritorială și poate să obțină acest stagiu de cotizare din 2001, la zi.

„Este adevărat, trebuie să plătească, dar suma este modică, în jur de 10 lei”, a menționat ministrul.

Citiți și: Mariana Câmpeanu: Sper ca săptămâna viitoare să reluăm plăţile prin POSDRU

M.Câmpeanu, despre G.Becali: Câți au făcut actele de caritate pe care le-a făcut el?

Test de sinceritate. Mariana Câmpeanu: Nu am dat niciodată șpagă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri