Lucrările la magistrala de metrou din Drumul Taberei. Care este situația la fața locului

Data publicării:
magistrala 5 metrou lucrari-1

La Valea Ialomiței, muncitorii lucrau, în această dimineață, la una dintre cele mai importante porțiuni ale viitoarei magistrale 5, care va lega Drumul Taberei de stația Eroilor.

În zona Valea Ialomiței se vor construi atât una dintre stații, cât și depoul care va adăposti 21 de garnituri de metro.

Potrivit reprezentanților Metrorex, în prezent se lucrează la șapte dintre cele nouă stații ale viitoarei magistrale. La capetele magistralei – stațiile Eroilor și Râul Doamnei – se lucrează la relocarea rețelelor edilitare, mai spun aceștia.

Cert este că sunt întârzieri, ultimul termen avansat de reprezentanții Metrorex pentru finalizarea magistralei fiind anul 2016. Lucrările au început în 2011 și ar fi trebuit terminate anul viitor.  

Acum 20 de minute am trecut prin Drumul Taberei şi lucrau oamenii la metrou. Mă tot întreb de ce mint la televizor oameni importanţi şi ne spun că nu se lucrează, eu i-am văzut acum o jumătate de oră şi nu era o vizită anunţată. Lucrau toţi la metrou. Că de ce s-a făcut contractul şi s-au deschis 16 găuri în loc să lucreze la fiecare, asta probabil că trebuie să o întrebe pe doamna Boagiu, dar ea nu răspunde de nimic, nici de contractele cu Iordache, nici de metrou, de nimic”, le-a spus ieri Victor Ponta miniştrilor într-o aluzie la criticile formulate ieri de președintele Traian Băsescu.

El a arătat că lucrările la reţeaua de metrou în Drumul Taberei trebuie urmărite în continuare de Guvern.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că poate se vor relua lucrările la magistrala de metrou din Drumul Taberei - „calamitate pentru cetăţeni” - în urma cooperării dintre Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6, şi soţia acestuia, Ramona Mănescu, care a devenit ministru al Transporturilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri