Marian Cioacă, Digi24 Constanța: Şi în anul următor ne-am propus să fim vocea telespectatorilor către autorităţi

Data publicării:
marian cioaca3 - resized

Care este bilanțul primului an de talk show la Digi24 Constanța?

A fost un an dificil, la finele căruia sunt bucuros să spun că am reuşit să acoperim evenimente din toate domeniile de activitate. Am facilitat dialoguri, am cerut lămuriri şi am încercat să identificăm soluţii potrivite la toate problemele care i-au preocupat pe telespectatori.

Care a fost cel mai dificil moment din emisiunea pe care o moderezi?

Cel mai dificil a fost să convingem că suntem imparţiali, iar acest lucru s-a văzut în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Politicienii erau obişnuiţi să meargă la emisiuni plătite în care moderatorul îi menaja adresându-le întrebări cu răspunsuri intuitive. Nu a fost şi cazul nostru. Digi24 Constanţa a transmis o dezbatere electorală, iar întrebările au fost directe şi la obiect. Am avut nenumărate situaţii în care politicienii au fost puşi în situaţia de a nu şti să răspundă la întrebări elementare. Cu câteva minute înainte de începutul unei emisiuni electorale unul dintre invitaţi a primit un telefon şi, speriat de eventualele întrebări incomode, s-a ridicat şi a plecat din platou. A fost un moment dificil pentru că dezbaterea trebuia să aibă loc între doi politicieni, însă am reuşit, în timp util, aducerea unui alt invitat.

Ce invitat ți-ai fi dorit să ai în acest an?

Am acordat o atenţie deosebită celor care au reprezentat România la competiţii prestigioase organizate de instituţii internationale.

Câştigătorii concursului organizat de NASA, elevii Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân au venit în exclusivitate şi au prezentat telespectatorilor proiectele spaţiale pentru care au fost premiaţi. Mi-aş dori să avem tot timpul astfel de invitaţi care fac cinste judeţului Constanţa şi care promovează numele ţării noastre peste hotare.

Ce urmează, ce subiecte veți aborda în următorul an?

Timp de un an, de la noi telespectatorii au aflat faptele, pe care le-am prezentat prin prisma implicaţiilor în societate. Subiecte care ne preocupă pe toţi, din economie, politică sau cultură, au fost bine documentate şi abordate obiectiv. Şi în anul următor ne-am propus să fim vocea telespectatorilor către autorităţi, să cerem explicaţii şi să căutăm soluţii. Vom asculta problemele comunităţii, vom analiza evoluţiile societăţii şi, întotdeauna, vom spune adevărul.

Ce ți-ai dori de la emisiunea Vocile Consțantei în sezonul care urmează?

A trecut un an în care am intrat în dialog cu voci care au avut ceva de spus pentru regiunea de sud est. Îmi doresc ca şi în următorul an, în platoul Digi24 Constanţa să dezbatem probleme din sferele: politică, economie, societate, cultură pentru ca telespectatorii să fie cât mai bine informaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri