Sari la conținut

Marșul unioniștilor | Explicațiile jandarmilor

Patru manifestanţi au fost amendaţi cu 3.000 de lei fiecare, iar ministrul de Interne a cerut un raport jandarmilor despre modul în care au intervenit în faţa Guvernului. La ora 15.00, ministrul de Interne va oferi primele concluzii după ce a analizat raportul pe care l-a primit în această dimineață de la jandarmerie.

În acest raport, jandarmii au explicat sâmbătă seară, în fața Guvernului. Aceștia au explicat că, tehnic vorbind, nu a fost vorba de o intervenție pentru că, legal, trebuia folosit armamentul din dotare, ceea ce nu s-a întâmplat.

Jandarmii au declarat că ceea ce s-a întâmplat a fost o misiune de blocare a protestatarilor, în momentul în care aceștia au deviat de la traseul aprobat de Primărie.

De asemenea, jandarmii au sesizat că liderii care au organizat întreaga mișcare ar fi avut interesul să-i deturneze pe oameni și să-i trimită pe un traseu care nu era aprobat.

Aceștia cred că ar trebui analizat și modul în care a fost dată aprobarea de către primăria Capitalei, având în vedere că mai exista un eveniment în desfășurare în același interval de ore și în același perimetru.