29 de persoane au fost arestate la un miting pro-palestinian, care a strâns zeci de mii de oameni la Londra

Data publicării:
mulțime de oameni la protest
Proteste pro-palestiniene au avut loc sâmbătă nu doar la Londra (foto), ci şi în alte oraşe din întreaga lume. Sursa foto: Profimedia Images

Poliţia britanică a arestat 29 de persoane la Londra, în timpul unui miting uriaș pro-palestinian care a strâns zeci de mii de oameni, sâmbătă, invocând infracţiuni precum incitarea la ură rasială, violenţă şi agresarea unui ofiţer de poliţie, relatează CNN, preluat de News.ro.

Zeci de mii de manifestanţi s-au adunat în Trafalgar Square pentru protestul care cerea încetarea focului în Fâșia Gaza, potrivit Serviciului de Poliţie Metropolitană din Londra, iar majoritatea demonstrau paşnic.

Cu toate acestea, comandantul poliţiei metropolitane, Karen Findlay, a declarat că a fost „dezamăgitor faptul că diverse grupuri de scindare au fost din nou responsabile de un comportament care nu îşi are locul în Londra şi suntem hotărâţi să ne ocupăm cu fermitate de acest lucru”.

Pro Palestine protest, London, UK - 04 Nov 2023
sursa foto: Profimedia Images

Un bărbat, suspectat că a făcut comentarii antisemite în timpul unui discurs, a fost arestat după ce a fost identificat pe reţelele de socializare cu ajutorul tehnologiei de recunoaştere facială retrospectivă, a declarat poliţia.

Alte două persoane au fost arestate „sub suspiciunea de încălcare a secţiunii 12 din Legea privind terorismul, după ce au fost văzute afişând un banner care părea să susţină o organizaţie interzisă”, a adăugat poliţia.

Pro Palestine protest, London, UK - 04 Nov 2023
sursa foto: Profimedia Images

Nouă persoane au fost arestate sub suspiciunea de infracţiuni de tulburare a ordinii publice, inclusiv două care ar fi fost agravate din motive rasiale, susţine poliţia.

Proteste pro-palestiniene au avut loc sâmbătă nu doar la Londra, ci şi în alte oraşe din întreaga lume, demonstranţii denunţând numărul tot mai mare de morţi şi criza umanitară din Gaza pe fondul bombardamentelor israeliene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri