Galerie Foto Miting „Solidari cu Statul Israel”, în Parcul Izvor. „E momentul ca lumea să înţeleagă ce înseamnă organizaţia teroristă Hamas”

Data actualizării: Data publicării:
imagine de la mitingul „solidari cu statul israel”
Stegulețe ale României și Israelului la mitingul „Solidari cu Statul Israel”, în Parcul Izvor. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ambasada Israelului la Bucureşti a organizat joi, în Parcul Izvor, un miting pentru susţinerea Israelului, după atacurile Hamas. Astfel, câteva sute de persoane s-au strâns la mitingul „Solidari cu Statul Israel” pentru a susţine poporul israelian în lupta împotriva terorismului. Numărul participanţilor ar fi 600, conform unor surse. Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România Cultul Mozaic şi deputatul minorităţilor naţionale Silviu Vexler, prezent la miting, a afirmat că „este momentul ca întreaga lume să se trezească şi să înţeleagă cu adevărat ce înseamnă organizaţia teroristă Hamas” şi a adăugat că armata Statului Israel luptă nu doar pentru poporul evreu, ci şi pentru fiecare om care crede ferm în democraţie, „într-o societate normală, care crede în prietenie şi căldură”, iar „poporul evreu şi Statul Israel vor învinge, orice s-ar întâmpla”.

Drapele ale Israelului la mitingul „Solidari cu Statul Israel”, în Parcul Izvor. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Drapele ale Israelului la mitingul „Solidari cu Statul Israel”, în Parcul Izvor. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Atunci când eram copii, atunci când majoritatea dintre noi au fost copii, mi-aduc aminte cum părinţii ne spuneau că dacă nu vom fi cuminiţi, dacă nu vom face ceea ce trebuie, vor apărea monştri.  Sau, dincontră, dacă vom fi cuminiţi aceşti monştri vor dispărea din faţa noastră. Din păcate, de data aceasta realitatea a fost una radical diferită. Monştri nu au mai rămas doar o poveste. Ei sunt liberi şi au făcut ceea ce aţi putut vedea cu toţi. Ceea ce se întâmplă în aceste zile în Israel nu este un război, nu este un atac militar, nu este o operaţiune militară sau nimic altceva de acest gen. Este un atac nu doar împotriva democraţiei, ci şi a întregii societăţi în sine. Nu doar un atac împotriva evreilor sau a poporului din Israel, sau a Statului Israel. Este un atac îndreptat împotriva fiecăruia dintre noi”, a afirmat Silviu Vexler, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România Cultul Mozaic.

Deputatul minorităţilor naţionale s-a întrebat ce poţi spune când vezi suferinţa familiilor care au pierdut copii, în urma acestor atacuri teroriste, sau a fiilor şi fiicelor care şi-au pierdut părinţii.

„Am ajuns, din păcate, într-un moment în care cuvintele şi-au pierdut sensul, sau mai bine zis – oricâte cuvinte am spune, nimic nu este de ajuns. Ce poţi să îi spui unui părinte care şi-a pierdut copiii, ce poţi să îi spui unui fiu sau unei fiice care nu îşi va mai strânge în braţe părinţii? Ce poţi să le spui celor care au văzut în direct, pe internet sau la televizor, cum familiile lor au fost distruse de nişte monştri? Nu există niciun cuvânt, nu există nicio compensaţie, nimic nu poate face lumea să fie bine din nou după acest moment”, a completat Vexler.

El a mai spus că a venit momentul ca întreaga lume să se trezească şi să înteleagă ce înseamnă cu adevărat organizaţia teroristă Hamas.

„Totuşi a venit poate măcar acum momentul când întreaga lume trebuie să se trezească, când întreaga lume trebuie să înţeleagă cu adevărat ce înseamnă organizaţia teroristă Hamas şi ce înseamnă terorismul palestinian în ansamblul său. Nu doar că nu există explicaţii, nu doar că nu există motivaţii, dar înainte de orice, întreaga lume trebuie să înţeleagă din tot sufletul ceea ce a fost, ceea ce s-a întâmplat în Statul Israel. Pentru toţi cei care au curiozitatea şi puterea să privească asupra istoriei poporului evreu, veţi vedea că din nou şi din nou cineva a încercat să distrugă poporul evreu, oriunde s-a aflat de-a lungul istoriei în lume. Şi veţi vedea, de asemenea, că au eşuat de fiecare dată în toate aceste încercări”, a mai afirmat Silviu Vexler, la mitingul de susţinere a Statului Israel, din Parcul Izvor.

„Aceşti monştri vor eşua şi de data aceasta”, a continuat deputatul.

„Poporul evreu şi Statul Israel vor învinge, orice s-ar întâmpla. Dar mai ales nu uitaţi că în acest clipe Statul Israel şi armata Statului Israel nu luptă doar pentru poporul evreu, luptă pentru fiecare om care crede cu tărie în democraţie, într-o societate normală, care crede în prietenie şi căldură”, a conchis Vexler.

La miting a fost rostită şi o rugăciune pentru cei ucişi în urma atacurilor teroriste din Israel, potrivit News.ro. 

Autorităţile române fac verificări, joi, după ce a apărut informaţia potrivit căreia un român ar fi între persoanele dispărute în Israel.

Informaţia a fost făcută publică, joi, de către preşedintele israelian, Isaac Herzog, într-o conferinţă de presă. ”Tragedia aceasta s-a reflectat asupra tuturor familiilor din Israel”, a afirmat preşedintele israelian.

Acesta a precizat că au fost lansate 5.000 de rachete către Israel. Mai mult de 150 de persoane au fost răpite, 3.300 au fost rănite şi peste 1.300 au fost ucise.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri