METEO. Cod portocaliu de ploi abundente

Data publicării:
Ploaie vreme meteo GettyImages septembrie 2015

În intervalul 21 noiembrie, ora 2:00 – 22 noiembrie, ora 12:00, se vor înregistra ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, dar și ninsori în zonele montane şi submontane.

COD GALBEN 

În intervalul menţionat, va ploua în vestul, nord-vestul şi nordul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi local 25...30 l/mp şi izolat 50 l/mp.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 noiembrie), în Munţii Apuseni şi grupele nordice ale Carpaţilor Orientali, dar şi la înălţimi de peste 1800 m în celelalte masive, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Precipitaţii mixte sunt posibile duminică (22 noiembrie) şi în zonele de deal din vestul şi nordul teritoriului.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 55...60 km/h. La munte, cu precădere în zona înaltă va sufla tare, cu peste 90...100 km/h, trecător viscolind ninsoarea.

COD PORTOCALIU

Pe parcursul zilei de sâmbătă (21 noiembrie) şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 noiembrie) în judeţul Maramureş, precum şi în zonele de munte ale judeţelor Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj şi Sălaj se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi local 50 l/mp şi izolat 70 l/mp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri