Sari la conținut
News Alert

METEO. Ploi în toată ţara, în prima jumătate a lunii mai

  

FOTO: Gulliver/ Getty Images

BANAT

În primele zile, temperaturile diurne vor caracteriza o vreme răcoroasă, mai ales în data de 3 mai, când media maximelor va fi în jurul a 15 grade. Apoi, regimul termic va creşte uşor şi va fi caracterizat, în perioada 5 – 8 mai, de valori medii de 20 de grade, iar din 9 mai până la sfârşitul intervalului, de medii de 22...23 de grade. În prima săptămână minimele se vor încadra în medie între 8 şi 10 grade, iar în cea de-a doua săptămână între 10 şi 12 grade Celsius. În primele trei zile va ploua temporar, iar în cursul zilei de 3 mai ploile vor fi pe arii extinse şi moderate cantitativ. Până în jurul datei de 10 mai ploi slabe, trecătoare, mai pot apărea izolat, dar apoi acestea se vor semnala la nivel local.

CRIŞANA

În prima săptămână maximele termice vor fi apropiate de normele climatologice şi se vor situa în medie în jurul valorii de 20 de grade, exceptând zilele de 3 şi 4 mai când vor fi mai scăzute şi vor caracteriza o vreme relativ răcoroasă. În cea de-a doua săptămână temperaturile diurne vor avea valori medii cuprinse între 22 şi 24 de grade Celsius. Regimul termic nocturn nu va avea oscilaţii semnificative de-a lungul întregului interval, astfel că media minimelor se va situa între 7 şi 11 grade Celsius. Până în jurul datei de 10 mai doar izolat şi trecător vor fi ploi slabe, dar apoi acestea se vor semnala la nivel local.

TRANSILVANIA

În prima săptămână temperaturile maxime se vor situa în general sub normele climatologice, iar cele mai scăzute valori vor fi în zilele de 3 şi 4 mai când media acestora va fi cuprinsă între 14 şi 16 grade. În cea de-a doua săptămână valorile diurne vor fi mai ridicate şi se vor situa la medii de 20...21 de grade Celsius. Regimul termic nocturn nu va avea oscilaţii semnificative de-a lungul întregului interval, astfel că media minimelor se va încadra între 5 şi 9 grade Celsius. Ploi slabe cu caracter local şi temporar vor apărea aproape zilnic, iar în cursul zilei de 3 mai şi în noaptea de 3 spre 4 mai local vor fi moderate cantitativ.

MARAMUREŞ

În prima săptămână maximele termice vor fi apropiate de normele climatologice şi se vor situa în medie între 18 şi 20 de grade Celsius. În cea de-a doua săptămână, temperaturile diurne vor creşte uşor şi vor avea valori medii cuprinse între 21 şi 23 de grade. Până în jurul datei de 10 mai minimele termice se vor situa în medie între 6 şi 8 grade, apoi între 8 şi 10 grade Celsius. Până în jurul datei de 11 mai doar pe spaţii mici şi trecător vor fi ploi slabe, dar apoi acestea se vor semnala la nivel local.

MOLDOVA

Până în jurul datei de 9 mai temperaturile maxime vor fi apropiate de normele climatologice şi se vor situa în medie între 17 şi 20 de grade, apoi vor creşte uşor şi vor ajunge la medii în jurul a 22 de grade Celsius. Valorile termice nocturne vor fi relativ constante de-a lungul întregului interval, astfel că media minimelor se va situa între 8 şi 11 grade Celsius. În privinţa regimului pluviometric, aproape zilnic, temporar şi local vor fi ploi, mai însemnate cantitativ în zilele de 3 şi 4 mai în jumătatea de sud a regiunii

DOBROGEA

În prima săptămână maximele termice se vor situa în general sub normele climatologice, mai ales în zilele de 3 şi 4 mai, când vor fi valori în medie în jurul valorii de 15 grade Celsius. În cea de-a doua săptămână temperaturile diurne vor creşte uşor şi vor ajunge la medii de 19...20 de grade. Până în jurul datei de 9 mai minimele termice vor avea valori medii în jurul a 10 grade Celsius, apoi vor creşte spre medii de 12 grade Celsius. În perioada 3-5 mai va ploua pe arii extinse şi se vor cumula cantităţi de apă însemnate, în timp ce în restul intervalului ploile vor fi temporare, slabe şi la nivel local.

MUNTENIA

În primele zile, temperaturile diurne vor caracteriza o vreme răcoroasă, mai ales în data de 3 mai, când media maximelor va fi în jurul a 14 grade. Apoi, regimul termic va creşte uşor şi va fi caracterizat, în perioada 5 – 8 mai, de valori medii de 19...20 de grade, iar din 9 mai până la sfârşitul intervalului, de medii în jurul a 22 de grade. În prima săptămână minimele se vor încadra în medie în jurul a 8 grade, iar în cea de-a doua săptămână între 9 şi 11 grade Celsius. În perioada 3-4 mai va ploua pe arii extinse şi se vor cumula cantităţi de apă însemnate. În restul intervalului ploile vor fi temporare, în general slabe şi la nivel local.

OLTENIA

În primele zile, temperaturile diurne vor caracteriza o vreme răcoroasă, mai ales în data de 3 mai, când media maximelor va fi în jurul a 13 grade. Apoi, regimul termic va creşte uşor şi va fi caracterizat, în perioada 5 – 8 mai, de valori medii de 19...20 de grade, iar din 9 mai până la sfârşitul intervalului, de medii în jurul a 22 de grade. În prima săptămână minimele se vor încadra în medie în jurul a 8 grade, iar în cea de-a doua săptămână între 9 şi 11 grade Celsius. În perioada 3-4 mai va ploua pe arii extinse şi se vor cumula cantităţi de apă însemnate. În restul intervalului ploile vor fi temporare, în general slabe şi pe spaţii restrânse.

LA MUNTE

În prima săptămână vremea va fi răcoroasă cu maxime cuprinse în medie între 6 şi 10 grade şi cu minime între 1 şi 3 grade Celsius. În cea de-a doua săptămână valorile termice vor creşte uşor şi vor ajunge la maxime medii în jurul a 12 grade şi minime de 4...6 grade. În privinţa regimului pluviometric, aproape zilnic, temporar şi local vor fi ploi în general slabe, exceptând perioada 3-4 mai când vor fi moderate şi local însemnate cantitativ, iar pe creste vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.