Mită pentru vameși. Șapte persoane, reținute în dosarul Vama Albița

Data publicării:
vama albita

Cel puţin șapte persoane, angajate la Vama Albiţa, au fost reţinute pentru 24 de ore sub acuzaţia de luare de mită şi trafic de influenţă. Audierile au început ieri, la prânz, şi au continuat toată noaptea.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai-octombrie 2013, vameșii au pretins și primit între 50 și 100 de euro de la fiecare cetățan român sau moldovean care dorea să treacă peste graniță diverse mărfuri, fără a fi verificate.

Asupra unui vameș care a lucrat cu o noapte înainte să fie ridicat au fost găsiți 3.000 de euro, iar un altul avea acasă 100.000 de lei și 10.000 de euro, bani pe care niciunul nu i-a putut justifica.

Anchetatorii au monitorizat grupul suspect timp de mai multe luni, cu ajutorul unor camere de supraveghere și microfoane montate în vamă.

Percheziții au fost făcute și la locuințele vameșilor. 27 de verificări au avut loc în județele Iași și Vaslui, dar și în Republica Moldova.

Vama Albiţa a mai fost în centrul unei anchete şi în februarie 2011, când ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au descins în mai multe vămi din ţară. Atunci, 47 de vameşi şi poliţişti de frontieră de la Albiţa au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. Aproape 300 de angajaţi ai poliţiei de frontieră au ajuns în faţa magistraţilor. Ancheta la nivel naţional a pornit de la un denunţ făcut chiar de şeful poliţiei de frontieră Vaslui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri